SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Andre Agassi vorbeşte despre locul în istorie al unor mari campioni: "Federer este cu o clasă peste Sampras"

Pete Sampras şi Roger Federer au avut tot timpul o relaţie cordială // Foto: Reuters +1   FOTO
Pete Sampras şi Roger Federer au avut tot timpul o relaţie cordială // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 27 septembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 26 septembrie 2013 21:16

Octuplul cîştigător de Mare Şlem, ajuns la 43 de ani, nu crede că el are loc printre coloşii tenisului. Aceştia sînt, în opinia lui, Federer, Nadal şi Laver.

Andre Agassi şi Pete Sampras au furnizat rivalitatea cea mai aprinsă a anilor '90. S-au întîlnit de 34 de ori, scor 20-14 pentru Pete, au disputat 5 finale de Mare Şlem unul contra celuilalt, sînt aproape de aceeaşi vîrstă, dar n-au fost niciodată prieteni.

Într-o discuţie la HuffPost Live, în care a fost rugat să facă o comparaţie între Sampras şi Federer, Andre a recunoscut că "Pete a fost cel mai bun jucător al vremii sale", dar că "Federer este, sincer, cu o clasă peste".

"Vorbim despre un tip care a dominat toate suprafeţele, mai puţin una, zgura, pentru că acolo e Nadal. A cîştigat totul", a explicat Agassi.

Din punctul de vedere al cifrelor, Roger deţine întîietatea în faţa lui Sampras: 17 trofee de Mare Şlem faţă de 14, 302 săptămîni ca lider mondial faţă de 286, 77 de titluri faţă de 64. Andre ia însă drept criteriu principal abilitatea elveţianului pe toate suprafeţele.

"Pete era foarte bun pe hard, dar în sezonul de zgură jucătorii voiau să-l întîlnească, era o ocazie să-l învingă. Cu Fed nu ai acest lux. El este un jucător complet, de clasă. Pînă să apară Nadal, puteai spune că e cel mai bun din toate timpurile".

Agassi crede că Rafa poate să devină cel mai tare din istorie. "Dacă se aşază la masă cu Federer şi Federer spune «Eu sînt cel mai bun», prima întrebare ar trebui să fie «Bun, şi atunci cum de te-am bătut în de două ori mai multe meciuri decît m-ai bătut tu? Şi, hei, am cîştigat tot, inclusiv aurul olimpic la simplu şi Cupa Davis".

Cîştigător a 8 titluri de Mare Şlem şi a 60 în total, fost lider ATP, Andre crede că e departe de cei mai mari din istorie. "Pentru mine, Federer, Nadal şi Laver sînt într-o altă ligă", a încheiat el.

588645-repere-legende.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
s0ny18
s0ny18  •  27 Septembrie 2013, 13:00

Sa zici ca Agassi e frustrat... e ca si cum ai zice acum ca Becali nu e un infractor (scuzati alaturarea de nume , dar sunt putin obosit si nu am stat sa ma gandesc) Andree e de o modestie rara ... nu are astfel de frustrati. El e fericit ca poate sa ajute pe ceilalti ! Si-a dedicat intreaga activitate de dupa retragere ... oamenilor cu probleme !! in special copiilor. Daca era un frustrat.. putea sa ramana in tenis si avea toate camerele pe el !!! dar el e multumit cu ce a primit de la dumnezeu , iar acum incearca sa dea ceva inapoi. Este o analiza a unui om care s-a batut o viata cu Sampras si o alta viata cu Federer ! Din pacate nu si cu Nadal (copilul a aparut prea tarziu :( )

adrian_d_mihai
adrian_d_mihai  •  27 Septembrie 2013, 12:40
Postat de vlad_condurache pe 27 Septembrie 2013, 12:24

"Pete a fost cel mai bun jucător al vremii sale", dar că "Federer este, sincer, cu o clasă peste". Agassi a jucat cu amandoi si el crede despre Federer ca e mult mai bun ca Sampras. Unde e frustrarea? Eu nu o vad.

Nici eu. Chiar daca e frustrat, omul nu ne face sa simtim asta, marturisind sincer ca Sampras a fost mai bun. Cit despre cine a fost sau este cel mai bun, totdeauna au fost si vor fi discutii. Depinde de criteriile ce se iau in considerare. E cam la fel ca in fotbal, cu Pele, Maradona si Messi sau ca la noi cu Dobrin si Hagi...

vlad_condurache
vlad_condurache  •  27 Septembrie 2013, 12:24
Postat de bog_1 pe 27 Septembrie 2013, 10:08

tot respuctul pentru tine Andre Agassi, dar sincer tu esti frustrat ca nu ai putut niciodata sa te impui in fata lui Pete. Pete a fost mereu peste tine. Si hai sa fim seriosi, Pete Sampras a practicat cel mai spectaculos tenis servici - vole, pe cand Federer sau tu nu prea ai fost in stare sa faci un asemena joc. Pete Sampras este cel mai mare jucator din toate timpurile

"Pete a fost cel mai bun jucător al vremii sale", dar că "Federer este, sincer, cu o clasă peste". Agassi a jucat cu amandoi si el crede despre Federer ca e mult mai bun ca Sampras. Unde e frustrarea? Eu nu o vad.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează