SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Andreea Prisăcariu reacționează, după ce legea pro-avort a fost abrogată în SUA: „Ce întâmplă în America? Lumea chiar a luat-o razna complet?”

Andreea Prisăcariu +49   FOTO
Andreea Prisăcariu

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 iunie 2022 20:22 / Actualizat duminica, 26 iunie 2022 20:29

Andreea Prisăcariu (22 de ani, 272 WTA) a comentat evenimentele din SUA, unde judecătorii de la Curtea Supremă a Statelor Unite au votat pentru anularea hotărârii „Roe v. Wade” din 1973, cea care garanta dreptul femeilor la avort şi legaliza la nivel naţional întreruperile de sarcină.

„Ce se întâmplă cu drepturile femeilor în America, huh? Lumea asta chiar a luat-o razna complet? Iertați-mă. Lumea e minunată. Frumoasă. Un loc superb. Noi, oamenii, o facem urâtă și, uneori, greu de trăit în ea. Mă rog pentru noi. Amin”, a scris jucătoarea de tenis pe Twitter. 

Din cei nouă judecători care formează Curtea Supremă a Statelor Unite, cinci au fost pentru anularea hotărârii. Judecătorul-șef John Roberts, numit de George W. Bush în 2005, și alți trei judecători, numiți de președinți democrați, au votat împotrivă. 

Decizia lor poate declanșa un val de legi antiavort care probabil vor intra în vigoare în aproape jumătate din teritoriul SUA.

Statele în care dreptul la avort va rămâne cel mai probabil protejat sunt: Alaska, California, Colorado, Connecticut, Delaware, DC, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Nevada, New Jersey, New York, Oregon, Rhode Island, Vermont și Washington. 

Simona Halep, reacție la scandalul momentului de la Wimbledon: „Poate voi mai avea o șansă”
Wimbledon
Simona Halep, reacție la scandalul momentului de la Wimbledon: „Poate voi mai avea o șansă”
Djokovic, înainte de Wimbledon: „Sunt copilul unui război, dar nu e corect ce se întâmplă”
wimbledon 2022
Djokovic, înainte de Wimbledon: „Sunt copilul unui război, dar nu e corect ce se întâmplă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
vasileroaita
vasileroaita  •  27 Iunie 2022, 12:29

Da' despre situația pinguinilor din Congo, ce părere are fatuca asta?!

catalynn
catalynn  •  27 Iunie 2022, 00:56
Postat de mattteo pe 26 Iunie 2022, 23:05

Nu trebuie gasita nicio solutie de mijloc. Copilul e copil din prima zi de concepție, nu doar dupa luna a 2-a sau a 9-a. Daca ii spui fetus in loc de bebelus nu il face mai putin uman.

Exact genul asta de retorica duce la extremism și pierde de fapt toată lumea. Trebuie sa fim rezonabili și sa găsim o soluție de mijloc. In momentul concepției nu putem vorbi despre copil sau fetus, ci este un simplu ovul fecundat. De aici unii propun ca limita avortului sa fie atunci când fetusului ii bate inima, ceea ce ar fi cam la 1,5-2 luni de la concepție. Propunerea are sens și este rezonabila doar ca sarcina este greu de detectat atat de repede și lasă extrem de puțin la dispoziție pt avort. Așa ca in general, o limita acceptata ca rezonabila in multe tari este 16 saptamâni, deci 4 luni. Asta lasă femeii timp sa realizeze ca este însărcinată și de asemenea timp pt consiliere pt a fi sigura ca avortul e decizia cea mai buna pt ea și nu o decizie luată in graba, sub presiune. Repet, trebuie sa fim rezonabili, este un subiect extrem de sensibil și subiectiv, pana la urma nu mai suntem nici in Evul Mediu sa ardem ereticii pe rug sau sa forțam o femeie sa ducă la capăt o sarcina nedorita in ideea ca “așa a vrut D-zeu”.

fantasma
fantasma  •  27 Iunie 2022, 00:24
Postat de dobrin pe 26 Iunie 2022, 22:33

Ce s-o fi cramponand atata, asta n-o fi auzit de anticonceptionale?

Nu e chiar așa. Legea prevedea întreruperea sarcinii în situații gen viol sau abuz.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează