SPORTURI  »  TENIS  »  BCR OPEN ROMANIA, 19-27 SEPTEMBRIE

Andrei Pavel şi-a încheiat cariera la simplu

Andrei Pavel
Andrei Pavel

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 septembrie 2009 00:00

Andrei Pavel a părăsit ultimul turneu profesionist din carieră în primul tur, fiind învins de Pablo Cuevas, scor 6-3, 7-6. Publicul l-a aplaudat în picioare minute în şir refuzând să îl lase să plece de pe teren.

Andrei Pavel s-a născut pe 24 ianuarie 1974, la Constanţa. A cîştigat 3 titluri la simplu şi 6 la dublu.

"Mi-a plăcut să joc la Arene mereu. Cuevas este un jucător foarte talentat şi foarte bun. Este cu 13 ani mai tînăr decît mine şi asta s-a văzut pe teren.

Cred că am jucat bine, cu toate că nu am reuşit să mă antrenez prea mult. Mă bucur că am jucat ultimul meci acasă, asta mi-am dorit.

Le mulţumesc din inimă tuturor celor care au venit să mă vadă", a spus Andrei Pavel care s-a aflat pentru ultima oară în carieră pe terenul central de la Arenele BNR în calitate de jucător de simplu.

Astăzi va juca şi la dublu, împreună cu prietenul şi partenerul lui de dublu Gabriel Trifu.

"Andrei Pavel este un exemplu pentru toţi tinerii din ţară. Este un mare patriot. A făcut foarte mult pentru tenisul românesc"
Ion Ţiriac

"Pavel a fost un mare jucător, dar i-a venit şi lui rîndul să se retragă"
Ilie Năstase

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
 •  23 Septembrie 2009, 20:34

andrei iti multumim si te iubim. sportiv desavarsit, pacat ca nu te vom mai vedea !!

 •  23 Septembrie 2009, 19:50
Postat de pe 23 Septembrie 2009, 15:46

Multumim.Nu vreau sa fiu rau,dar dak stam sa ne gandim bine cate grand slamuri a castigat?wimbledon,us open,australian open?Pt Romania poate a fost mare,dar la nivel international a cam fost umilit toata cariera lui de toti ¨necunoscutii¨din alte tari care an un tenis mult mai bun ca alt nostru.Sa nu uitam ca la noi ajung tenismeni numai ¨rude¨ si ¨pile¨ cu bani .Si cand ajung mari si fac 200 000 euro gata sunt realizati.Va rog eu,nu mai vorbiti de jucatori romani mari,pt ca e doar unul :N

din pacate ai dreptate,in romania tenisul nu este sprijinit......doar cei care au bani ajung tenismeni.....nu tine deloc de talent.......nu am pretentia de a castiga un grand slam dar noi nici macar o semifinala nu avem...tenisul din romania are o problema....problema este Romania....daca vrei sa joci de placere 1h acest sport tarifele sunt foarte foarte exagerate,nici un om de rand nu-si permite sa-si intretina copilul intr-un sport ca tenis......Romania are o problema....problema este Romania

 •  23 Septembrie 2009, 19:05

Multumim Andrei. Ne-ai tinut 10 ani in Cupa Davis, luptand de multe ori de la egal la egal cu adversari cu 10 ani mai tineri si aflati aflati cu zeci de pozitii mai sus in clasamentul ATP (ca sa nu zic ca nu ar trebui sa nu pomenim cu lupta cu durerea de spate :)).Multumim, succes in tot ce ai de gand sa faci de aici incolo

Vezi toate comentariile (20)
Comentează