SPORTURI  »  TENIS  »  SUSPENDARE

EXCLUSIV Andrei Pavel, șocat în telefon de verdictul primit de Simona Halep: „Cum? E singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun”

Simona Halep a fost suspendată patru ani / Sursă foto: Imago Images +37   FOTO
Simona Halep a fost suspendată patru ani / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 18:16 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 04:40

Andrei Pavel, fost #13 ATP și unul dintre antrenorii cu care Simona Halep a colaborat de-a lungul carierei, a fost bulversat la aflarea veștii că fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon a fost suspendată patru ani de ITIA.

Andrei Pavel a aflat de la reporterul GSP vestea momentului în tenisul mondial, faptul că Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Pavel și-a găsit cu greu cuvintele, fiind complet luat prin surprindere de verdictul emis în cursul zilei de ITIA. „Șocant și nedrept, e tot ce pot să spun”, a comentat fostul jucător. 

Simona Halep a fost suspendată PATRU ani! Mai are o singură cale de atac
HALEP, SUSPENDATĂ
Simona Halep a fost suspendată PATRU ani! Mai are o singură cale de atac

Andrei Pavel, șocat de verdictul primit de Simona Halep: „Șocant și nedrept!”

„Cum? Eu sunt pur și simplu șocat, sunt la volan, în drum spre Constanța, la un concurs de juniori, avem și Cupa Davis în week-end. Sunt absolut șocat. Nu am cuvinte, crede-mă că nici nu știu ce să spun. Șocat la maximum! Îmi pare foarte rău, nici nu poți să-ți imaginezi. Nici nu se înțelege pentru ce și cum [a primit această decizie]. 

Acum chiar nu știu ce pot să spun. Patru ani mi se pare ceva... Eu nu am mai auzit de o astfel de pedeapsă pentru ceva de genul acesta. Sunt absolut fără niciun pic de cuvinte. Încă o dată, e ceva șocant. Ăsta e singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun.

Eu am crezut că în curând o să joace. Era o motivație în plus... Când o vezi pe Wozniacki revenind, la fel și Osaka, și ea plănuiește să revină. Era o motivație pentru Simona să reînceapă. Șocant și nedrept!”, a declarat Andrei Pavel, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Andrei Pavel, șocat în telefon de verdictul primit de Simona Halep: „Cum? E singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun”
Simona Halep și Andrei Pavel, foto: Guliver/gettyimages

Suspendarea Simonei Halep va expira pe data de 6 octombrie 2026. În acel moment, Halep va avea 35 de ani. Ea are un termen de 21 de zile să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Simona Halep a fost suspendată PATRU ani!

Dubla campioană de Grand Slam a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de 4 ani din tenis și din orice activitate legată de tenis! Simona poate să facă recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

ITIA a emis astăzi după-amiază comunicatul oficial în care confirmă suspendarea.

ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. 

A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic. Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. 

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole: - prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open - folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping. Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep. 

- Comunicatul ITIA

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Simona Halep a fost suspendată PATRU ani! Mai are o singură cale de atac

Ilie Năstase pentru GSP, după suspendarea pe 4 ani a Simonei Halep: „Dacă era americancă, nu avea parte de acest tratament. Drastic!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
SorinLS
SorinLS  •  12 Septembrie 2023, 19:51
Postat de DoarTaIpanCSA pe 12 Septembrie 2023, 18:39

foarte nedrept! nedrept pt toti cei care au jucat impotriva unei dopate si au pierdut!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danglumetu
danglumetu  •  12 Septembrie 2023, 19:21

cosac, cosac, cosac sa ne spuna si el parerea pentru respectarea ''adevarului'', pentru Dumnezeu!

lagardere_72
lagardere_72  •  12 Septembrie 2023, 18:56

Concluzia: cel mai probabil dopajul. De când un tribunal judecă după probabilități? La tribunal decizia trebuie dată pe dovezi indubitabile, nu pe ce credem. Cu asta m-am lămurit. Regulile antidoping sunt doar pentru ***.i

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează