SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Andy Murray şi Novak Djokovici se vor întîlni vineri în semfinale, o reeditare a ultimului act din 2011

Andy Murray își permite să fie excentric pe teren. FOTO Reuters
Andy Murray își permite să fie excentric pe teren. FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2012 19:39

Britanicul este singurul jucător dintre primii patru care nu s-a impus niciodată într-un turneu de Mare Şlem


Trei finale de Mare Şlem, alte cinci semifinale, dintre care patru reuşite în 2011. Pentru un jucător de 24 de ani nu e rău, dar pentru Andy Murray, care e contemporan cu Nadal, Federer şi Djokovici, nu pare să fie îndeajuns. "Mă lupt cu cei mai buni jucători din istoria acestui tenis. Sînt ca Real Madrid sau ca Manchester United în spatele Barcelonei. Oamenilor le este milă de mine, dar contemporaneitatea cu ei m-a făcut un jucător mai bun. Poate că echipele care termină pe locul al doilea nu vor rămţne în mintea oamenilor, dar ce pot face ele altceva decît să încerce din toate puterile să cîştige?", a spus Andy Murray într-un interviu pentru ziarul The Guardian, căutînd să explice într-un fel lipsa trofeelor de Mare Şlem din vitrina sa. Federer are 16, Nadal 10, Djokovici 4.

Andy e la doi paşi de trofeul pe care-l caută cu atîta insistenţă. Ieri a trecut în sferturi de finală de Kei Nishikori cu 6-3, 6-3, 6-1. Pare simplu, dar în penultimul act de la Australian Open el îl întîlneşte pe Novak Djokovici, cel care l-a învins tot ieri de David Ferrer cu 6-4, 7-6 (4), 6-1.

Înfrîngere grea
Djokovici e omul care l-a doborît anul trecut în finală. "Nu cred că a fost vreo înfrîngere pe care s-o scot atît de greu din mintea mea", a spus Andy. Chiar şi aşa, el a fost printre puţinii care au reuşit să-l învingă pe Novak în anul de graţie 2011, la Cincinnati, sîrbul retrăgîndu-se la 6-4, 3-0. "E un an nou, cu noi provocări pentru amîndoi. Acum el îl are pe Ivan Lendl, a schimbat anumite lucruri, arată pregătit fizic, a jucat pînă acum bine. E foarte motivat să cîştige primul său trofeu de Mare Şlem, a jucat de două ori finala, aici a demonstrat tuturor că Australian Open e cel mai bun turneu al său", a spus Djokovici, care conduce cu 6-4 în întîlnirile directe.

Încredere de la Lendl
Pentru a reuşi să se impună într-un turneu de Mare Şlem, Murray l-a angajat la începutul anului ca antrenor pe fostul jucător Ivan Lendl, deţinător a 9 trofee de Grand Slam. "Dacă nu credeam că poate cîştiga la Australian Open nu eram aici. Îmi place să lucrez cu Andy, munceşte foarte mult, e foarte amuzant şi foarte politicos", şi-a caracterizat elevul Lendl. Nole sau Andy?, aceasta e întrebarea care-şi va găsi răspunsul vineri. În cealaltă semifinală se vor întîlni azi, de la 10:30 (în direct Eurosport) Rafael Nadal şi Roger Federer.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează