SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Andy Murray, victorie în lacrimi în Cupa Davis » Nu a putut merge la înmormântarea bunicii

Andy Murray la finalul partidei Foto Imago
Andy Murray la finalul partidei Foto Imago

Articol de - Publicat vineri, 15 septembrie 2023 23:06 / Actualizat vineri, 15 septembrie 2023 23:19

Andy Murray, 41 ATP, a adus primul punct Marii Britanii în înfruntarea cu Elveția, 6-7 (7), 6-4, 6-4 cu Leandro Riedi, 152 ATP, izbucnind în plâns apoi la interviul de pe teren

O zi cu emoții puternice pentru fostul lider mondial Andy Murray. Scoțianul în vârstă de 36 de ani, 41 ATP, a deschis cu o victorie înfruntarea dintre Marea Britanie și Elveția de la Manchester, din cadrul fazei finale a Cupei Davis.

L-a învins cu 6-7 (7), 6-4, 6-4 pe Leandro Riedi, la capătul a 3 ore și 10 minute, iar la final a rostit printre lacrimi, în interviul de pe teren: „Îmi prezint scuzele față de familia mea că nu pot fi acolo. Bunico, victoria aceasta este pentru tine!”.

Andy Murray: „Tata mi-a spus: «Ea ar fi vrut să joci»”

Ellen, bunica lui Andy, a încetat din viață, iar înmormântarea a avut loc chiar în ziua meciului, motiv pentru care el nu a putut să fie prezent. „Am vorbit cu tata și el mi-a spus: «Ea ar fi vrut să joci», apoi a adăugat: «Ai grijă să câștigi». Și asta am făcut!”.

Murray a rămas pe scaun un timp prelungit, cu capul sub prosop, fiind însoțit de încă o rundă de aplauze consolatoare ale publicului prezent în tribunele arenei O2 din Manchester.

Andy Murray, victorie în lacrimi în Cupa Davis » Nu a putut merge la înmormântarea bunicii
Andy Murray la finalul meciului, ascunzându-și lacrimile în prosop Foto Imago

Nu fusese un meci ușor cu Riedi, 21 de ani, ocupantul locului 152 ATP, care și-a făcut cu această ocazie debutul în Cupa Davis. Înlocuirea lui Dominic Stricker, care recent a ajuns în ”optimi” la US Open, a fost o surpriză pentru britanici.

Andy Murray: „A fost incredibil de greu”

„Ne așteptam să joace Stricker, nu am discutat deloc despre Riedi, așa că am fost mirat de schimbare. Felul în care s-au desfășurat lucrurile a dus la un meci inconfortabil pentru mine”, a spus triplul campion de Grand Slam.

A fost incredibil de greu să ies cu bine din acest duel – ar fi putut cu ușurință ca rezultatul să fie invers. Era ridicol ce lovituri putea să scotă, cât de bine a returnat!”, a mai declarat Andy, citat de BBC. El a cucerit Salatiera de Argint cu echipa Marii Britanii în 2015, având o contribuție consistentă.

17 lovituricâștigătoare a avut Andy Murray, față de cele 52 ale adversarului, și 43 de erori neforțate în comparație cu 67

După Murray, Cameron Norrie, aflat într-o perioadă cenușie, a cedat în fața triplului campion de Grand Slam Stan Wawrinka, 5-7, 4-6. Dublul format din Daniel Evans și Neal Skupski a învins cu 6-3, 6-3 perechea Stricker-Wawrinka, iar britanicii s-au impus cu 2-1 la general.

În grupa B, de la Manchester, se mai află Australia și Franța.

Citește și: 

La 5 zile distanță de finala US Open 2023, Novak Djokovic a calificat Serbia în sferturile Cupei Davis
CUPA DAVIS
La 5 zile distanță de finala US Open 2023, Novak Djokovic a calificat Serbia în sferturile Cupei Davis
Locație istorică aleasă pentru un duel din Cupa Davis: „Este visul copilăriei mele”
CUPA DAVIS
Locație istorică aleasă pentru un duel din Cupa Davis: „Este visul copilăriei mele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează