SPORTURI  »  TENIS  »  JOCURI OLIMPICE

Andy Murray vrea să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris, după dezamăgirea de la Tokyo 2020

Andy Murray sărbătorind alături de compatriotul Kyle Edmund Foto Imago
Andy Murray sărbătorind alături de compatriotul Kyle Edmund Foto Imago

Articol de - Publicat vineri, 22 septembrie 2023 20:47 / Actualizat vineri, 22 septembrie 2023 20:47

Dublu campion olimpic în 2012 și 2016, Andy Murray, 36 de ani, vizează o nouă participare, probabil ultima la JO, la cele de la Paris 2024

Nimeni nu a mai reușit ceea ce a pecetluit scoțianul în 2016, la Rio de Janeiro: să cucerească două titluri olimpice la simplu masculin. Atunci l-a depășit în finală pe Juan Martin del Potro, 7–5, 4–6, 6–2, 7–5.

Murray câștigase prima sa medalie de aur la Londra 2012, pe iarba de la Wimbledon, după o finală în minimum de seturi cu Roger Federer.

Acum, la 36 de ani împliniți în luna mai, britanicul privește înspre Paris 2024, mai ales după ce ediția de la Tokyo 2020 i-a lăsat un gust amar. Andy a fost nevoit să renunțe la proba de simplu din cauza unei întinderi la coapsă.

A rămas totuși pe tabloul de dublu, unde a ajuns până în sferturile de finală alături de Joe Salisbury.

Andy Murray: „Îi promisesem partenerului meu”

Andy Murray vrea să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris, după dezamăgirea de la Tokyo 2020
Andy Murray servind în ”sfertul” de dublu de la Tokyo 2020 Foto Imago

„Mi-ar plăcea mult să joc la încă o ediție a Jocurilor Olimpice”, a spus triplul campion de Grand Slam la Zhuhai, acolo unde participă într-un turneu ATP 250 în care a trecut de turul 1, 7-5, 6-3 cu Ye Cong Mo (Chn).

Am experiențe emoționante de la Jocurile Olimpice în cariera mea. Am savurat fiecare moment trăit acolo”, a spus Andy despre participările sale anterioare. Mai puțin Tokyo însă.

„Am fost cu adevărat dezamăgit ultima dată. M-am accidentat înainte de turneu și îi promisesem partenerului meu că voi prioritiza dublul față de simplu dacă voi avea probleme”, a rememorat fostul lider mondial, citat de Reuters. ”Și am fost foarte aproape să cucerim o medalie”, a adăugat el.

Murray și Salisbury au fost învinși în „sferturi”, 4-6, 7-6 (2), 10-7, de perechea croată Marin Cilic-Ivan Dodig, cei care aveau să câștige argintul după finala cu compatrioții Nikola Mektic și Mate Pavic.

Andy Murray: „Mi-ar plăcea să am încă o șansă”

”Conduceam cu un set și 4-3, serveam și aveam mingi de game. Era o șansă foarte bună, dar nu am convertit-o. Mi-ar plăcea să am încă o șansă, să joc anul viitor la Paris. Ar fi a cincea mea participare și cel mai probabil ultima”, a punctat Andy Murray.

Revenit după o operație de resurfacing la șold, scoțianul este acum pe locul 41 ATP, iar săptămâna trecută a ajutat echipa Marii Britanii să se califice în ”sferturile” Cupei Davis.

Rezumatul finalei de simplu de la JO Londra 2012

Citește și: 

Ana Bogdan s-a calificat în finală la Parma
WTA125 Parma
Ana Bogdan s-a calificat în finală la Parma
Canotorul Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic și mondial, s-a căsătorit
CANOTAJ / EVENIMENT
Canotorul Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic și mondial, s-a căsătorit

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează