SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Miza ascunsă de la Transylvania Open » Anunțul făcut astăzi de WTA

Estona Anett Kontaveit (25 de ani, 20 WTA) va obține biletul pentru Turneul Campioanelor dacă se impune la Transylvania Open. Ar fi prima ei prezența la competia care încheie sezonul în circuitul feminin.
Estona Anett Kontaveit (25 de ani, 20 WTA) va obține biletul pentru Turneul Campioanelor dacă se impune la Transylvania Open. Ar fi prima ei prezența la competia care încheie sezonul în circuitul feminin.

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 octombrie 2021 21:45 / Actualizat duminica, 24 octombrie 2021 21:55

Estona Anett Kontaveit (25 de ani, 20 WTA) va obține biletul pentru Turneul Campioanelor dacă se impune la Transylvania Open. Ar fi prima ei prezența la competiția care încheie sezonul în circuitul feminin. 

  • Turneul Campioanelor din 2021 se va disputa în Mexic, la Guadalajara, în perioada 10-17 noiembrie. 

Anett Kontaveit a cucerit titlul astăzi la Kremlin Cup și depinde doar de ea în cursa pentru ultimul loc care asigură prezența la Turneul Campioanelor. Ons Jabeur (27 de ani, 8 WTA), jucătoarea aflată în acest moment pe locul 9, s-a retras de la WTA Courmayeur din cauza unei accidentări la cot și i-a eliberat calea.

Prima zi de Transylvania Open » Rezultatele de până acum + programul
Transylvania Open
Prima zi de Transylvania Open » Rezultatele de până acum + programul

Calcule pentru Turneul Campioanelor: Kontaveit, obligată să câștige Transylvania Open 

Primele 8 jucătoare în clasamentul punctelor obținute strict în anul calendaristic 2021 se califică la Turneul Campioanelor. Ashleigh Barty, liderul mondial și deținătoarea trofeului, a anunțat că nu va participa la competiția organizată la Guadalajara. Așadar, locul 9 devine eligibil.

În acest moment, Ons Jabeur ocupă poziția a 9-a și are un avans de 139 de puncte față de Kontaveit. Din cauza sistemului de calcul implementat de WTA, în cursa pentru Turneul Campioanelor contând punctele de la turneele de Grand Slam, de la cele 6 competiții de 1.000 de puncte și cele mai bune alte 6 rezultate ale anului, jucătoarea din Estonia poate recupera deficitul doar dacă ridică trofeul la Cluj-Napoca.

Anett Kontaveit este cap de serie numărul 2 la Transylvania Open și va juca în primul tur împotriva sârboaicei Aleksandra Krunic, jucătoare venită din calificări.

VIDEO Anett Kontaveit, campioană la Kremlin Cup! Rezumatul finalei cu Alexandrova

Banii și punctele puse în joc la Transylvania Open

Faza competițieiPuncteBani ($)
Turul I12.675
Optimi303.675
Sferturi605.800
Semifinale11010.100
Finalistă18016.398
Câștigătoare28029.200

Transylvania Open, fără spectatori

Din păcate pentru admiratorii fenomenului, turneul se va desfășura fără spectatori, conform noilor prevederi propuse de CNSU, care au fost trimise spre aprobare Guvernului României. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus „interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive” pentru o perioadă de 30 de zile.

„Suntem șocați. Momentan, sunt doar propuneri CNSU care urmează sa fie transformate în hotărâri de Guvern. Momentan, nu e sigur, încă sperăm că lucrurile se vor schimba”, a reacționat Patrick Ciorcilă pentru GSP.ro.

Citește și alte știri despre Transylvania Open: 

VIDEO Emma Răducanu, primul discurs în fața suporterilor români: „Vă iubesc!”

Simona Halep anticipează un meci greu cu Gabriela Ruse la Transylvania Open: „Joacă foarte bine. Sper să am timp să mă acomodez”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează