SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Antrenamente pe litoral » Adrian Ungur și Marius Copil s-au pregătit pe zgura de la baza sportivă Tenis Club Idu

Articol de - Publicat marti, 14 iulie 2015 00:00

România întîlneşte Slovacia la Constanţa în Cupa Davis la finalul săptămînii, o confruntare care trimite echipa cîştigătoare în barajul pentru Grupa Mondială.

Sub un soare arzător, tricolorii au făcut primele antrenamente pe terenul central al bazei sportive Tenis Club Idu din Mamaia cu gîndul la duelul cu slovacii din turul al doilea al grupei I din zona Europa-Africa.

Primii care și-au făcut apariția pe litoral au fost cei doi oameni de simplu, Adrian Ungur și Marius Copil, supravegheați îndeaproape de căpitanul nejucător Andrei Pavel.

"Am fost primiți cu o căldură extraordinară la clubul Idu. Din prima secundă, ne-am simțit ca acasă. De altfel, fiind constănțean, eu chiar sînt acasă. Nu mă așteptam ca organizarea să fie atît de bună. Terenurile, hotelul, ospitalitatea, toate sunt extraordinare. Ne bucurăm să fim la Mamaia, la plajă", a spus fostul mare jucător cu zîmbetul pe buze.

Staff-ul a fost completat de sparring-partner-ul Dragoș Dima și de juniorul Bogdan Borza, iar în cursul după-amiezii a ajuns la Mamaia și Florin Mergea. Tîrziu în noapte era așteptat eroul de la Wimbledon, Horia Tecău, dar și un alt junior, Nicolae Frunză.

În formulă completă, românii vor stabili strategia pentru întîlnirile de la finalul săptămînii, dar optimismul este la el acasă. "Sîntem favoriți pentru că jucăm acasă. De altfel, la dublu sîntem sigur favoriți, dar la simplu sînt ei pe hîrtie. Îl au pe Klizan, un jucător periculos, stîngaci, cu multă experiență și rezultate bune în ultimul timp, iar al doilea jucător este aproape de Top 100, dar Copil și Ungur au experiență și dau sută la sută pe teren de fiecare dată", a explicat Pavel.

Conduși de Klizan

Sosiți duminică la Mamaia, slovacii s-au antrenat ieri la baza sportivă Tenis Club Idu, iar liderul oaspeților, Martin Klizan (locul 38 ATP), s-a declarat încîntat de condiții.

"Sînt pentru prima oară la Constanța, totul arată frumos și sper ca vremea să fie în continuare însorită. Va fi un meci interesant și îmi doresc să aduc cel puțin două puncte pentru echipa mea. Am venit să ne luptăm și să ne calificăm în baraj", a spus Klizan.

Din echipa Slovaciei, condusă de căpitanul nejucător Miloslav Mecir, mai fac parte Norbert Gombos (locul 126 ATP), Jozef Kovalik (locul 188 ATP) și Igor Zelenay (locul 100 ATP la dublu).

"Cu Tecău cîștigător, cu Mergea semifinalist la Wimbledon, cu Ungur și Copil foarte iubiți în toată țara și cu mine constănțean, sînt convins că meciul va atrage foarte mulți spectatori, mai ales că și turiștii au șansa să vadă un asemenea eveniment. Cred că stadionul va fi superplin, iar atmosfera una extraordinară"
Andrei Pavel

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează