SPORTURI  »  TENIS  »  SUPERLATIVE

Anunțul unui conducător din sportul românesc: "Cu tot respectul pentru medaliaţii olimpici, Simona e sportivul anului în România". Ești de acord?

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat marti, 20 decembrie 2016 17:41

Președintele FR de Tenis, George Cosac, a surprins pe toată lumea când a declarat despre Simona Halep, ocupanta locului 4 WTA, că merită titlul de ”sportivul anului în România”, deși mai mulți români au obținut medalii la Jocurile Olimpice de la Rio.

"Toţi sportivii muncesc enorm, dar m-aş uita la ce reprezintă sportul respectiv în lume. La sportivul român al anului însă eu aş vedea-o pe Simona Halep. Eu m-aş uita la ce reprezintă sportul respectiv în lume, în câte ţări se practică, care este vizibilitatea, care sunt banii investiţi în sportul respectiv, numărul de competiţii şi numărul de jucători.

Deci sunt foarte multe lucruri de luat în calcul. Bineînţeles, respectând absolut toţi sportivii, pentru că toţi muncesc enorm. Dar luând în calcul factorii amintiţi, eu o văd pe Simona sportivul anului, cu tot respectul pentru medaliaţii olimpici, mondiali, europeni din acest an de la celelalte discipline'', a declarat George Cosac pentru Agerpres.

Simona Halep a refuzat participarea la Jocurile Olimpice de anul acesta pentru că s-a temut de virusul Zika. Jucătoarea noastră însă a câștigat anul acesta trei turnee, la Madrid, București și Montreal.

Cu toate acestea, trebuie amintiți și sportivii români care au obținut medalii la Jocurile Olimpice de la Rio: Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Loredana Dinu, Simona Pop (aur cu echipa la spadă), Florin Mergea, Horia Tecău (argint în proba de dublu tenis), Roxana Cogianu, Mihaela Petrilă, Ioana Strungaru, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Adelina Boguş, Laura Oprea, Andreea Boghian, Daniela Druncea (bronz la canotaj cu barca de 8+1) şi Albert Saritov (bronz la lupte).

Gabriel Sîncrăian a obținut și el medalia de bronz la haltere, dar i-a fost retrasă după ce a fost depistat pozitiv.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
curious_george
curious_george  •  21 Decembrie 2016, 11:31

Ati uitat o pe Cristina Neagu, cea mai buna jucatoare a lumii doi ani consecutivi. Si lider. Si caracter. Wake up, George Cosac

178288629309614
Eduard Girnita  •  21 Decembrie 2016, 08:50

Nu merita nici in primii 10. Cosac, credeam ca esti un om cu capul pe umeri dar cred ca m-am inselat.PS (Febletea ta nu o sa castige niciodata un GS pt.ca nu e in stare ).

10205400327246376
Catalan Totcatalan  •  21 Decembrie 2016, 08:35

nu se poate, o sportiva care a refuzat sa reprezinte Romania la Olimpiada nu poate lua acest premiu atat timp cat altii au facut-o si a fost si medaliati Halep este o jucatoare de top si un sportiv important al Romaniei dar anul acesta nu merita sa fie declarata cel mai bun sportiv luand in consideratie si fed cup

Vezi toate comentariile (20)
Comentează