SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

Bianca Andreescu, abandon în finala turneului Premier Mandatory de la Miami! Ashleigh Barty e noua campioană: „E crunt ce i se întâmplă”

Ashleigh Barty (24 de ani, 1 WTA) este câștigătoarea turneului Premier Mandatory de la Miami! Bianca Andreescu (20 de ani, 9 WTA) s-a retras în setul secund, la scorul de 3-6, 0-4, din cauza unor probleme medicale.
Ashleigh Barty (24 de ani, 1 WTA) este câștigătoarea turneului Premier Mandatory de la Miami! Bianca Andreescu (20 de ani, 9 WTA) s-a retras în setul secund, la scorul de 3-6, 0-4, din cauza unor probleme medicale.

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 aprilie 2021 21:18 / Actualizat sambata, 03 aprilie 2021 22:07

Ashleigh Barty (24 de ani, 1 WTA) este câștigătoarea turneului Premier Mandatory de la Miami! Bianca Andreescu (20 de ani, 9 WTA) s-a retras în setul secund, la scorul de 3-6, 0-4, din cauza unor probleme medicale.

Bianca Andreescu a făcut un turneu mare la Miami, cea mai solidă prestație din toamna lui 2019, când cucerea unicul titlu de Grand Slam din carieră, la US Open. Canadianca a avut însă un parcurs solicitant, cu 4 meciuri consecutive de 3 seturi. Accidentările numeroase din ultima perioadă au lăsat semne, iar astăzi au recidivat. În setul secund, la 3-0 pentru Barty, a cerut intervenția medicului. A mai continuat doar două minute, apoi s-a retras. 

E crunt, da. Nu așa vreau să câștig un meci. Îmi pare rău pentru Bianca, a avut atât de multe accidentări, deși e foarte tânără. Sper să ne mai întâlnim și în viitor, tot în finale
- Ashleigh Barty, despre retragerea lui Andreescu

Ash, a fost extraordinar să joc cu tine, ești o persoană deosebită. Nu e modul în care mi-aș fi dorit să termin turneul, dar sunt foarte recunoscătoare că am ajuns în finală. N-aș putea să fiu mai fericită. Sunt foarte recunoscătoare și echipei mele, care m-a ajutat foarte mult. Vă iubesc foarte mult. Fanii sunt deosebiți. A fost grozav să fim aici. Vă mulțumesc că m-ați sprijinit pe toată durata turneului. Le mulțumesc tuturor care au făcut acest turneu posibil, tuturor sponsorilor, copiilor de mingi, arbitrilor. Nu a fost deloc ușor să mă ridic din nou pe picioarele mele, dar am continuat să-mi rămân fidelă mie însumi. Dacă ar fi să vă dau un sfat, ar fi doar să țineți capul în sus și să credeți în voi
- Bianca Andreescu

Barty, campioană din nou la Miami

Barty a controlat autoritar final. A reușit 20 de lovituri câștigătoare, în comparație cu cele 7 ale lui Andreescu, a servit precis și a cucerit al doilea titlul din carieră la Miami. În 2019 o învingea pe Karolina Pliskova, scor  7-6, 6-3. Surprinzător, e prima dată când australianca își apără un titlu. 

300.000 $va primi Ashleigh Barty pentru titlul de la Miami. Andreescu se va mulțumi cu un cec în valoare de 165.000 de dolari

Bianca Andreescu, urcare spectaculoasă în clasament 

Începând de luni, 5 aprilie, Bianca Andreescu va ocupa locul 6 în ierarhia WTA. Canadianca urcă 3 locuri, depășindu-le pe Karolina Pliskova, Serena Williams și Aryna Sabalenka.

VIDEO. Bianca Andreescu, calificare dramatică în finală: cum a învins-o pe Sakkari

Citește și alte știri din tenis: 

Franța în lockdown, Roland Garros în pericol de anulare: „E cea mai gravă măsură!”

Sorana Cîrstea, „îndrăgostită” » Cum s-a pozat jucătoarea de tenis

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
mishu_74
mishu_74  •  04 Aprilie 2021, 15:27
Postat de bazinga pe 03 Aprilie 2021, 22:19

Pacat de ea...e prea grasa pentru tenis ! Are niste butuci de picioare si un piept respectabil, prea mari pentru tenis de performanta... !Probabil, nu o tin incheieturile de la picioare, ligamentele, genunchii, gleznele...cine stie...pacat de ea , fiind asa de tanara , sa aiba atatea probleme de sanatate....Nu va face cariera mare , daca nu se ....repara cumva...

de tine, in schimb, nu-i pacat deloc. sigur, nu probabil, ai creierul foarte neted fara nicio circumvolutie. de fapt, cred ca ai una, cine stie, nu pot fi sigur, probabil, mi se pare ca o fi urma de la sapca....bashti mah, sfertodoctule, nu-ti mai da tu cu parerea despre campioni. nici macar nu te califici sa privesti in directia lor.

271508231354857
Mircea Virgil Radian  •  04 Aprilie 2021, 09:34

Am ramas siderat si nu prea de ...comentariile docte citite in urma (sper...) a lecturarii complete a articolului GSP, si sunt (putin spus...) scandalizat de aceste comentarii!!! In loc sa salutam performantele unei romance (reprezentand alta tara fiindca aici nu s-a putut!!!)!!!!! Cei ce evalueaza aspectul fizic inainte de a cunoaste persoana,de a-i aprecia performantele obtinute la o varsta tanara,neobisnuita in tenisul romanesc, cei care nu cunosc ca in toate sporturile astazi esti verificat ,testat cand ajungi in faze avansate de competitie (de orice natura) OBLIGATORIU !!! Dovedesc cel putin crasa necunoastere a fenomenului sportiv, mai mult arata ca nu prea gandesc cand deschid plisculetu' !!! Adica mai pe...romaneste in tartacuta dumnealor este ...bezna ca intr-o nuca,asta ca sa citez dintr-un fost coleg de studii !!!!!

dobrin
dobrin  •  04 Aprilie 2021, 06:26

Am zis de cand a castigat primul Grand Slam ca ii trebuie un nutritionist, ca o sa se accidenteze daca nu slabeste, si din pacate asa s-a si intamplat.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează