SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Ashleigh Barty, campioană la Yarra Valley Classic! Australianca, victorioasă după un meci intens cu Garbine Muguruza

Ashleigh Barty, campioană la Yarra Valley Classic / foto: Guliver/Getty Images
Ashleigh Barty, campioană la Yarra Valley Classic / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 februarie 2021 08:04 / Actualizat duminica, 07 februarie 2021 08:24

Ashleigh Barty (24 de ani), liderul mondial din clasamentul WTA, a câștigat în această dimineață primul turneu al anului. Australianca a învins-o pe Garbine Muguruza (27 de ani, 15 WTA) în finala de la Yarra Valley Classic, scor 7-6 (3), 6-4, după o oră și 49 de minute

Barty și Muguruza, două dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul feminin s-au întâlnit în ultimul act al turneului de la Yarra Valley Classic, chiar cu o zi înainte de startul Australian Open.

Într-o formă de zile mari în acest start de an, cu doar 10 game-uri pierdute în cele patru meciuri disputate până în finală, Garbine Muguruza a fost jucătoarea care a dictat ritmul pe durata primului set. A făcut două break-uri și s-a aflat la conducere bună parte din prima manșă, însă Barty a recuperat de fiecare dată. Australianca a împins meciul în tie-break, acolo unde a fost jucătoarea mai solidă, impunându-se cu 7-3.

Ashleigh Barty, campioană la Yarra Valley Classic

Câștigarea primului set a fost o „injecție” de încrere pentru liderul mondial, care a trecut treptat la conducerea jocului. Reduta Muguruzei n-a mai putut rezista în fața unui joc din ce în ce mai ofensiv al lui Barty, iar reprezentanta gazdelor a fructificat cel de-al doilea break obținut și s-a impus cu 6-4.

Barty a cucerit astfel cel de-al nouălea turneu al carierei și confirmă că e una dintre marile favorite la câștigarea Australian Open. În primul tur de la Melbourne, ea se va duela cu muntenegreanca Danka Kovinic (26 de ani, 77 WTA). Muguruza, finalistă anul trecut la Antipozi, se va întâlni în primul tur cu Margarita Gasparyan din Rusia, ocupanta locului 125.

VIDEO Rezumatul meciului Barty - Muguruza

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep vorbește despre cele 14 zile de izolare din Australia: „E foarte greu! Putem să revenim la normal?” » Cel mai dificil moment din 2020

Serena Williams face anunțul momentului, înainte de debutul la Australian Open: „Asta simt acum”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează