SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

MARKETA VONDROUSOVA // VIDEO Cine e cehoaica care nu a pierdut niciun set până acum și i-a administrat două înfrângeri lui Halep în 2019: decizia RADICALĂ luată când avea 15 ani

Marketa Vondrousova // FOTO: Guliver/Getty Images
Marketa Vondrousova // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 iunie 2019 17:29

Marketa Vondrousova (19 ani, 38 WTA) a lăsat lumea tenisului cu gura căscată la Roland Garros. Cehoaica e în marea finală de sâmbătă, cu Ashleigh Barty, după un parcurs de-a dreptul impresionant, în care nu a pierdut nici măcar un set.

  • În finală, Marketa Vondrousova o va înfrunta pe mult mai experimentata Ashleigh Barty (23 de ani, 8 WTA). Finala feminină va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport

Vondrousova, o viață dăruită tenisului

Născută la Sokolov, în Cehia, Vondrousova a început să joace tenis la vârsta de 4 ani. La 15 ani, Marketa a luat o decizie care a cântărit enorm în ascensiunea ei: s-a mutat de una singură la Praga, pentru a beneficia de condiții cât mai bune de antrenament.

Cehoaica a ajuns la Roland Garros de pe cel mai bun loc ocupat în carieră, poziția a 38-a, atinsă pe 20 mai.

Vondrousova a avut un an extrem de solid până acum, încununat cu un bilanț demn de apreciat, 22 de victorii și doar 6 înfrângeri.  Printre victorii s-au numărat și două succese contra Simonei Halep, la Indian Wells și la Roma (detalii, AICI)

Născută în iunie 1999, Vondrousova are un titlu în circuit, reușit în 2017, la Biel (Elveția), pe vremea când avea doar 17 ani.

Antrenată de foștii jucători Jiří Hřebec și Jan Hernych, Vondrousova are un stil de joc incomod, mai ales că este stângace, stil de joc cu care și-a incomodat adversarele la ediția din acest an.

Povestea meciului Johanna Konta - Marketa Vondrousova 5-7, 6-7

Marketa Vondrousova (38 WTA) a avut nervi de oțel în fața mult mai experimentatei Johanna Konta (26 WTA).

Cehoaica în vârstă de 19 ani a fost condusă cu 3-5 în primul set, a salvat trei mingi de set, apoi a câștigat patru game-uri consecutive pentru a închide actul.

Scenariul a fost unul asemănător și în partea secundă. Konta a reușit un break rapid, pe care l-a apărat până la 5-4.

Vondrousova s-a apărat fantastic, a reușit passing-uri perfecte la atacurile necontenite ale britanicei, și s-a calificat în prima finală de Mare Șlem a carierei.

Vezi și: ROLAND GARROS // VIDEO Roger Federer, moment de furie în meciul cu Rafael Nadal: a fost avertizat de arbitru + 3 puncte STELARE din meci

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  08 Iunie 2019, 09:33

meciul e pe muchie ,usor avantajata de experienta si condite fizica este Barty ,ori cum toate cele 4 sf.finaliste puteau juca finala daca te gandesti ca nu a beneficiat nici-una de avantajul locului din clasament la tragere la sorti .prevad o noua revolutie in tenisul feminin ,gata cu postarea pe linia de fund si palirea mingii cu toiagul ,mai multa miscare si in adancime la fileu si incheieturi flexibile fara mare forta spre deliciul spectatorilor . Hai Nastase

mbogdan80
mbogdan80  •  07 Iunie 2019, 22:11

Vondrousova castiga roland garros

1.revoo
1.revoo  •  07 Iunie 2019, 21:57

Pierde in finala in 2 seturi cu Barty.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează