TENIS  ·  TENIS

Atac la Djokovici » După ce i-a făcut plicticoşi pe jucători de top, Ernests Gulbis loveşte din nou

Gulbis (stînga) și Djokovici s-au întîlnit în circuitul profesionist de 5 ori, sîrbul impunîndu-se în patru întîlniri // Foto: Reuters
Gulbis (stînga) și Djokovici s-au întîlnit în circuitul profesionist de 5 ori, sîrbul impunîndu-se în patru întîlniri // Foto: Reuters

Articol de — Vineri, 20 Septembrie 2013, 00:00

Letonul care se află pe locul 36 în lume a spus despre liderul mondial că succesul l-a schimbat.

Ernests Gulbis are trei titluri în palmares, a urcat cel mai sus pînă pe locul 21 în lume, dar este mai cunoscut pentru declaraţiile sale despre lumea tenisului. În luna mai, la Roma, el l-a provocat verbal pe Nadal şi i-a numit pe jucătorii de Top plicticoşi.

"Toată lumea se poartă la fel, toţi sînt la fel. Nu vreau să fiu ca ei, vreau să fiu diferit! Jucătorii de sus sînt maşini de făcut bani, dacă spun ceva aiurea ar putea pierde contracte, sponsori şi se tem de acest lucru. Federer a început să se poarte ca un gentleman elveţian şi acum trebuie să continue să se poarte aşa, pentru că altfel lumea nu ar mai înţelege nimic. Nu-mi place cînd oamenii ating succesul şi încep să se poarte diferit", a spus Gulbis într-un interviu acordat unui radio.

Cunoştinţe vechi
Este şi cazul lui Novak Djokovici, cel puţin aşa susţine letonul. El şi sîrbul se ştiu din vremea junioratului, cînd au împărţit o cameră la o academie de tenis din Munchen.

"Îl ştiu de la doisprezece ani. Îmi aduc aminte că era normal, de treabă, dar după ce a cîştigat primul său trofeu important, privirea din ochii lui s-a schimbat. O simţeai, nu ne-am certat sau ceva, dar n-a mai fost ca în trecut. Mie îmi plac caracterele puternice care rămîn la fel chiar dacă se întîlnesc cu succesul sau cu banii", a subliniat el.

Părerile despre ceilalţi jucători sînt tranşante. "La început, cu siguranţă, Federer a jucat pentru bani, apoi a vrut faimă, a obţinut şi asta şi apoi pentru a jucat pentru recorduri. Acum, că a alunecat în clasament, cred că mai joacă pentru a demonstra că e capabil să revină din nou printre cei mai buni".

Gulbis este cunoscut ca un bad boy al tenisului, după ce în 2009 a fost arestat în Suedia pentru că ar fi solicitat serviciile unei prostituate. A spus că a fost o neînţelegere şi a scăpat doar cu o mică amendă.

3,1 milioane de dolari a cîştigat Gulbis din tenis, dar se spune că familia sa este una dintre cele mai bogate din Letonia

"Cu ceva timp în urmă, în tenis nu existau doctori, fizioterapeuţi, atunci jucătorii mai talentaţi cîştigau mereu, acum munca intensă aduce rezultate" (Ernests Gulbis)Clipuri șocante și indecente cu Margherita, făcute publice. Greu de privit pentru un tată. Reacția halucinantă a lui Ioniță din Clejani

Libertatea

Comentarii (8)

Silvia Osiac  •  16 Ianuarie 2016, 09:14

ar trebui citit articolul original http://www.theguardian.com/sport/2013/may/29/ernests-gulbis-french-open-rant presa română iar inventează aiurea în tramvai. oricum, are dreptate. îl cunosc personal și pot spune cu mâna pe inima ca deși e miliardar, este cel mai modest om din Letonia. este incredibil de inteligent și cult, tocmai de asta simte că ar trebui sa își spună opinia

narutosslazio  •  21 Septembrie 2013, 05:06

Jos palaria Gulbis. Nu sunt un mare fan al lui, dar spune ce trebuie. In sfarsit o lasam mai moale cu ipocrizia in tennis. Berdych obisnuia si el sa fie la fel. Intre timp s-a tampit si ala.

neko00  •  20 Septembrie 2013, 16:08

Are dreptate Gulbis in legatura cu Federer si Djokovic. Federer a devenit gentleman din momentul in care a inceput sa devina printre cei mai buni, si acum are niste iesiri necontrolate, insa inainte isi arata adevarata fata. Djokovic era diferit inainte, acum e o masina, se crede cel mai bun din lume, atunci cand e aplaudat un adversar sau incurajat se enerveaza si reproseaza publicului acest lucru, dovada ce s-a intamplat la Wimbledon impotriva lui Del Potro cand nu-i venea sa creada ca argentinianul primeste mai multe incurajari decat el. Gulbis insa e un fel de Safin, nervii il vor trage in jos, desi e un mare talent.

Vezi toate comentariile (8 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Bundesliga 2

Stuttgart - Hamburger

Digi 1
Program TV complet

Liga 1