SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Atac la Melbourne » Tecău şi Mirnîi vor disputa primul lor turneu de Mare Şlem împreună

Max Mirnîi şi Horia Tecău vin la Melbourne după finala disputată sîmbătă la Sydney // Foto: Guliver/GettyImages +6   FOTO
Max Mirnîi şi Horia Tecău vin la Melbourne după finala disputată sîmbătă la Sydney // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 14 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 13 ianuarie 2013 21:45

În primul tur, ei vor întîlni perechea Huey-Inglot, care i-a eliminat anul trecut pe Tecău şi pe Lindstedt în turul al 2-lea la Roland Garros.

Vin vremuri fierbinţi pentru una dintre perechile ATP nou formate la acest început de 2013. În primul rînd la propriu, graţie temperaturilor incendiare din Australia, dar nu numai. Horia Tecău, numărul 9 mondial, şi experimentatul său partener, Max Mirnîi, 7 ATP, vor juca în primul lor turneu de Mare Şlem împreună.

Ieri şi-au aflat şi adversarii din primul tur, ca şi poziţia pe tablou. Favoriţi numărul 4, ei se află pe acelaşi sfert cu foştii coechipieri ai bielorusului, acum reuniţi, Bhupathi şi Nestor, şi pe aceeaşi jumătate cu fraţii Bob şi Mike Bryan, în faţa cărora au pierdut sîmbătă finala de la Sydney.

Amintire tulbure
Pînă acolo însă e confruntarea din turul întîi. Acolo, Horia şi Max îi vor întîlni pe Treat Conrad Huey (36 ATP, Phi) şi Dominic Inglot (40 ATP, M.Br). Aceştia au cucerit un titlu în această formulă în 2012, la Washington, pe hard, şi au disputat alte două finale, la Houston (zgură) şi Basel (hard indoor).

Mirnîi nu a înfruntat încă pe nici unul dintre ei, dar Tecău are o amintire nu prea roză despre unicul meci contra lui Huey şi Inglot. Anul trecut, la Roland Garros, el şi Lindstedt au fost învinşi de perechea filipino-britanică în turul secund, 3-6, 4-6.

Pe blogul lui, suedezul a făcut la finele lui 2012 două ierarhii obiective, una pentru cele mai bune meciuri ale sale, cealaltă pentru cele mai slabe. La ultima categorie, pe primul loc se află tocmai partida de la Roland Garros.

Tecău se află la al cincilea Australian Open din carieră, cea mai bună performanţă a sa fiind semifinala de anul trecut. Mirnîi, în schimb, este la a 16-a participare, el făcîndu-şi debutul în 1997 şi absentînd o singură dată de atunci, în 2002. Bielorusul a jucat o finală la Melbourne, în 2007, alături de Jonas Bjorkman, şi mai are trei prezenţe în semifinale şi două în "sferturi".

Ceilalţi români pe tablourile de dublu

Masculin
Victor Hănescu, Martin Klizan (Rom/Svk)-Brian Baker, Raven Klaasen (SUA/AfS)

Feminin
Irina Begu, Monica Niculescu (Rom/Rom, 13)-Eva Birnerova, Romina Oprandi (Ceh/Elv)
Simona Halep, Arantxa Rus (Rom/Ola)-Melinda Czink, Bojana Jovanovski (Ung/Ser)
Sorana Cîrstea, Tamira Paszek (Rom/Aut)-Varvara Lepchenko, Saisei Zheng (SUA/Chn)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close