SPORTURI  »  TENIS  »  ATP BARCELONA

VIDEO Rafa Nadal, învins la Barcelona. Ibericul s-a oprit în turul doi, la revenirea după 4 luni

Rafa Nadal // FOTO: Imago
Rafa Nadal // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 20:27 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 21:36

Revenit pe teren după 4 luni, Rafael Nadal (37 de ani) a fost învins în turul doi al turneului de la Barcelona de australianul Alex De Minaur (11 ATP, 25 de ani), scor 5-7, 1-6.

După ce în primul tur, la primul meci pe zgură după 681 de zile, Nadal a trecut de Flavio Cobolli (21 de ani, locul 62 ATP), scor 6-2, 6-3, ibericul nu i-a putut rezistat lui De Minaur.

VIDEO. Rafa Nadal, eliminat în turul doi al turneului de la Barcelona

Primul set a fost unul echilibrat. De Minaur a făcut break chiar în primul game și s-a distanțat la 3-1. Scor la care Nadal a reușit să câștige două game-uri la rând, egalând situația. Ulterior, s-a mers cap la cap până la 5-5, când De Minaur a mai făcut un break. Și apoi a servit cu succes, câștigând setul cu 7-5.

În partea a doua, Nadal nu a mai putut ține pasul cu De Minaur. După ce a câștigat cu greu primul game, spaniolul, campion de 12 ori la Barcelona, a fost depășit complet. De Minaur a câștigat următoarele 6 game-uri. Setul s-a terminat 6-1, iar Nadal a părăsit turneul.

Rafael Nadal: „Ultima mea participare la Barcelona”

Înainte de startul turneului, Nadal a anunțat faptul că va fi ultima lui participare la turneul de la Barcelona pentru că 2024 este ultimul an în care va mai juca tenis.

„Acești doi ani au fost dificili. Am venit aici în ultimul moment, pentru că nu știam dacă voi putea juca. Mâine voi fi pe teren. Mă întrebam dacă pot sau nu pot să joc. Când nu poți, nu poți. În acest moment al carierei mele, mă aflu într-o situație diferită. Pentru mine, înainte de a regreta ceea ce nu am putut face, este un cadou să fiu la Barcelona. Consider că este ultimul meu an și vreau să mă bucur de fiecare moment”, a spus Nadal.

Citește și:

Gabriela Ruse, în turul 2 la Rouen » Salt important în clasamentul WTA
WTA ROUEN
Gabriela Ruse, în turul 2 la Rouen » Salt important în clasamentul WTA
Marius Copil: „Nu am de ce să mă supăr că au primit Gasquet sau Shapovalov wild card, și eu am fost ajutat în trecut” + „Cum să ne batem cu federații care au buget de 300 de milioane de euro?”
ȚIRIAC OPEN
Marius Copil: „Nu am de ce să mă supăr că au primit Gasquet sau Shapovalov wild card, și eu am fost ajutat în trecut” + „Cum să ne batem cu federații care au buget de 300 de milioane de euro?”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  18 Aprilie 2024, 13:49

Se vede lipsa meciurilor in picioare. Desi nu s-a miscat rau, De Minaur a fost capabil ca in mod constant sa puna o minge in plus in terenul advers. A crescut si el foarte mult, totusi cu Nadal de acum 2 ani nu cred ca ar fi avut vreo sansa pe zgura. Culmea, suprafata care i-a adus atatea succese lui Nadal toata cariera s-ar putea sa fie cea mai grea de jucat pentru el acum. Pentru prima data in cariera mi s-a parut ca singura mare problema a lui Rafa e ca nu poate inchide nicicum rapid punctele. Se schimba ciudat lucrurile cateodata.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează