SPORTURI  »  TENIS  »  DOPING

ATP // Detalii incredibile despre controalele anti-doping din tenis: „Știți ce i-au făcut lui Nadal într-o zi? Era cu prietenii pe iaht”

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 decembrie 2019 12:34

Marco Panichi, preparatorul fizic al lui Novak Djokovic (32 de ani, 2 ATP), a vorbit despre dopajul din tenis și a făcut o dezvăluire incredibilă despre Rafael Nadal (33 de ani, 1 ATP). 

În opinia lui Panichi, jucătorii se confruntă cu mult prea multe controale doping pe durata unui an, majoritatea acestora fiind inopinate.

„E o nebunie cu testele antidoping. În fiecare zi, jucătorii trebuie să comunice celor de la WADA (n.r - Agenția Mondială Anti-Doping) unde sunt. Dacă îți schimbi programul, trebuie să-i suni sau să le trimiți un mail în care să le spui unde ai plecat. Dacă nu ești găsit de două ori, ești suspendat două luni. Trebuie să fii disponibil zilnic, preț de o oră.  

De obicei, vin acasă la tine la 06:00 dimineața, cât timp dormi. Dacă nu ești acasă, e grav. Un jucător se confruntă cu 20-30 de teste antidoping pe an.

Într-o zi, Nadal era pe iaht cu prietenii și a fost nevoit să se întoarcă pentru că au venit cei de la WADA să-l controleze”, a mărturisit Marco Panichi, potrivit Tennis World USA. 

În 2018, Rafael Nadal, Roger Federer și Simona Halep au fost testați de 20 de ori, în timp ce ce Novak Djokovic a fost supus la 21 de controale, se arată într-o statistică publicată pe itftennis.com. 

  • foto: Guliver/Getty Images

Vezi și: 

Interviu-eveniment cu Horia Tecău » Totul despre Jocurile Olimpice, accidentări și relația cu Jean-Julien Rojer: „Am avut liniște, loialitate, siguranță”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
cfrinho
cfrinho  •  13 Decembrie 2019, 18:28

Povesti pescaresti. Se stie ca dopajul e intotdeauna cu un pas in fata anti-doppingului, excluzand supozitia ca in spatele celor doua fenomene sunt exact aceiasi oameni. Dopajul e practic in tot sportul profesionist, cine nu se dopeaza joaca doar la amatori, n-ar avea cum faca fata altfel.

394966434424757
Mihai Dinu  •  13 Decembrie 2019, 15:40

Atunci Serena W. de ce se plange?

vladutz13
vladutz13  •  13 Decembrie 2019, 15:12

Face parte din job, daca vor sa castige toti banii aia sa faca bine sa fie disponibili. Acum ce? Sa le plangem de mila? Orice cadru militar se afla in cam aceeasi situatie...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează