SPORTURI  »  TENIS  »  ATP GENEVA

VIDEO Roger Federer, înfrângere surprinzătoare la primul meci jucat pe zgură după 712 zile

Roger Federer. FOTO: Guliver/Getty Images
Roger Federer. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 18 mai 2021 21:30 / Actualizat marti, 18 mai 2021 21:44

Roger Federer (39 de ani, 9 ATP) a fost eliminat în turul secund al turneului de la Geneva, la revenirea sa pe zgură după o pauză de doi ani. 

712 zile. Atâtea trecuseră de la ultimul meci disputat de marele campion elvețian pe suprafața cărămizie ce nu i-a purtat prea mult noroc de-a lungul carierei. 

Revenit pe teren după două luni, la turneul de acasă de la Geneva, Federer a pierdut în trei seturi în fața spaniolului Pablo Andujar (35 de ani, 75 ATP), un specialist al acestei suprafețe. Federer, favorit principal la competiția din Elveția, a cedat în decisiv, scor 4-6, în fața lui Andujar. Ibericul câștigase primul set, scor 6-4, iar elvețianul se impusese în manșa secundă simetric, tot 6-4.

Pentru Federer, care în august va împlini 40 de ani, urmează turneul de la Roland Garros, competiție la care revine după o pauză de doi ani. Apoi, „Swiss Maestro” se va concentra pe sezonul de iarbă, obiectivul principal al sezonului fiind turneul de la Wimbledon.

Roger Federer: „Va fi o provocare să-mi găsesc nivelul”

„Desigur, sunt multe semne de întrebare peste tot. Nadal și Djokovic se află de-o parte a baricadei, eu de cealaltă. Vă voi spune mai mult după zece meciuri jucate în circuit, dar pentru moment, nu caut să-i înfrunt pe niciunul dintre ei. 

Există și această generație din care fac parte Medvedev, Tsitsipas, Thiem, Zverev. Ei și-au îmbunătățit jocul în toată această perioadă și au mai multă experiență. Nadal și Djokovic sunt încă la cel mai înalt nivel. Pentru mine va fi o provocare să-mi găsesc nivelul”, a declarat Federer, înainte de startul turneului de la Geneva.

VIDEO Rezumatul meciului Federer - Andujar

Citește și alte știri din tenis:

Nadal și Djokovic, săriți din schemă de Boris Becker! Pe cine mizează la Roland Garros: „El e pe lista mea”

Rafael Nadal - Novak Djokovic 7-5, 1-6, 6-3. Al 10-lea trofeu pentru spaniol la Roma!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
347655969058390
Ion Popescu  •  19 Mai 2021, 08:36

Surorile Williams, Serena si Venus au fost eliminate din prima la Parma, WTA 250, cu o concurenta foarte modesta. Tiriac a avut dreptate cu bunul simt de a te retrage cand este timpil.

andrei.33
andrei.33  •  19 Mai 2021, 01:55

E terminat elvețianul, bătrân, accidentat si ieșit complet din forma. Andujar a fost un adversar extrem de modest azi. Pai daca intra Nadal, Djokovic sau chiar Tsitsipas ori Zeverev ii dau triplu bagel lui Federer. Uneori e mai bine sa te retragi decat sa te expui la asa ceva, mai ales un mare campion.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează