SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MADRID

ATP MADRID. Performanță excepțională: Alexander Zverev îl doboară pe Dominic Thiem la Madrid și bifează un record remarcabil în era Big Four

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 mai 2018 21:24

Neamțul Alexander Zverev (21 de ani, 3 ATP) a cucerit în această seară turneul Masters 1000 de la Madrid, învingându-l în două seturi pe austriacul Dominic Thiem (24 de ani, 5 ATP), scor 6-4, 6-4, după o oră și 19 minute.

  • Performanța incredibilă: "Sasha" Zverev a devenit jucătorul activ cu cele mai multe titluri de Masters în afara de celebrul Big Four: 3 titluri de Masters (Roma, Monreal, Madrid). 

Creditat de specialiști cu a doua șansă în fața jucătorului care l-a eliminat pe Rafael Nadal în sferturile de finală, Alexander Zverev a început entuziasmant meciul și a făcut break încă din game-ul inaugural. Avantajul a fost menținut de german până la finalul setului. 6-4, după 36 de minute.

Manșa secundă a avut o desfășurare identică. Zverev a forțat în primul game la serviciu al lui Thiem, a făcut break-ul și nu a clacat până la final. Numărul 3 mondial a fost intangibil la serviciu, Thiam neavând nici măcar o minge de break pe toată durata meciului.

S-a terminat 6-4, 6-4, iar Zverev își adjudecă cel de-al 3-lea turneu Masters din carieră, după cele reușite anul trecut la Roma și Montreal!

Zverev câștigă al doilea titlu consecutiv pe zgură, după cel reușit săptămâna trecută la Munchen. Zverev a pierdut un singur set în ambele turnee, astfel că neamțul are acum 9 victorii consecutive pe zgură. Fără îndoială, neamțul e unul dintre pretendenții la titlu la Roland Garros și poate reprezenta o amenințare reală pentru Rafael Nadal, de 10 ori campion la Paris. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
949372388575179
Lucian Popa  •  13 Mai 2018, 22:39

Informatie falsa in articol. Zverev nu a castigat turneul de la Munchen fara set pierdut. A pierdut primul set in meciul cu Hanfmann 6-7(12-14)

dinamo_fan
dinamo_fan  •  13 Mai 2018, 22:08

poate rasare totusi o tanara generatie in tennis. ca suntem in 2018 si zici ca-i 2008..tot Nadal si Federer pe primele 2 locuri.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează