SPORTURI  »  TENIS  »  ATP PARIS

ATP PARIS // UPDATE Schimbare de lider în clasamentul ATP! Rafael Nadal s-a retras de la Paris și a pierdut primul loc

Nadal revine azi în circuit după o pauză forțată de două luni // FOTO: Guliver/Getty Images
Nadal revine azi în circuit după o pauză forțată de două luni // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 octombrie 2018 17:00

Rafael Nadal, 1 ATP, 32 de ani, are în continuare probleme după accidentarea suferită la genunchi în urmă cu două luni, la US Open.

update 17:00

Rafa Nadal și-a anunțat retragerea de la turneul de la Paris. Acesta va pierde de luni locul 1 în clasamentul ATP, urmând a fi depășit de sârbul Novak Djokovic. Rafa Nadal urma să joace azi în turul II, de la ora 17:00, cu spaniolul Fernando Verdasco, 27 ATP, dar a renunțat din cauza problemelor de sănătate.

Știrea inițială:

Djokovic s-a impus la Wimbledon, Cincinnati, US Open și Shanghai și s-a apropiat la doar 215 puncte de Nadal în clasament.

Djokovic l-ar putea detrona pe Nadal chiar săptămâna aceasta, la Paris. Spaniolul trebuie să obțină un rezultat cel puțin la fel de bun ca cel al lui Djokovic pentru a rămâne pe primul loc.

Un scenariu ce pare greu de crezut, având în vedere că Nadal nu a mai jucat de două luni, iar la turneul indoor de la Paris nu s-a impus niciodată.  Nadal a participat doar de 6 ori în ultimii 15 ani la competiția de la Paris Bercy, în timp ce Djokovic deține recordul de titluri: patru, ultimul în 2015.

Djokovic s-a impus ieri în turul II în fața portughezului Joao Sousa, 48 ATP, scor 7-5, 6-1, urmând să-l înfrunte în optimi pe bosniacul Damir Dzumhur, 52 ATP.

Vezi și:  Marius Copil, unicul reper în tenisul masculin! Cele mai importante puncte din cariera finalistului de la Basel

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
10155633308976552
Cornel Perju  •  03 Noiembrie 2018, 02:20

Nadal joaca in marea majoritate a timpului la cel putin 3 sau 4 metri de linia de fund. Uneori cand adversarul serveste sta chiar si mai departe, uneori foarte aproape de arbitrii de linie. Face asta ca sa aiba sufucient timp ca sa isi pregateasca loviturile lui de forehand cu foarte mult topspin. Asta este stilul lui Nadal si prin stilul asta a ajuns ceea ce a ajuns. Stilul asta are insa si dezavantaje. Odata ca trebuie sa acopere o suprafata mult mai mare de joc si din cauza asta alerga mai mult decat adversarul si in al doilea rand trebuie sa loveasca cu mult mai multa forta ca sa trimita mingea efficient si cu mult top spin. Asta este cauza multiplelor accidentari. Ca sa nu se accidenteze asa de mult ar trebui sa isi schimbe stilul de joc dar atunci nu ar mai fi Nadal si nici nu ar mai fi asa de bun . Deci accidentarile au facut parte din tot 'pachetul Nadal'

burgman
burgman  •  31 Octombrie 2018, 18:55

Cat ghinion a avut omul asta de-a lungul carierei! Era lejer peste Federer ca numar de trofee daca nu interveneau toate problemele. De admirat puterea de lupta si revenirile fenomenale, astea il fac cu totul special. Este cel mai combativ luptator din istoria sportului

andrei.33
andrei.33  •  31 Octombrie 2018, 18:06

Cui ii pasa de Jack Sock, mosule, sau statistica de dragul statisticii e o pasiune de-a ta?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează