SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Scandal între antrenorul Simonei Halep și un multiplu câștigător de Grand Slam: „Ai încălcat flagrant regulile!”

Patrick Mouratoglou / Sursă foto: Imago Images
Patrick Mouratoglou / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 iunie 2022 18:41 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2022 20:50

Patrick Mouratoglou (52 de ani), antrenorul Simonei Halep, aplaudă decizia celor de la ATP de a permite „coaching-ul” în a doua parte a sezonului. Totuși, nu toată lumea împărtășește opinia francezului. 

Anunțul făcut azi de ATP a agitat serios apele în circuitul masculin. Dacă Patrick Mouratoglou e total de acord cu intrarea în legalitate a acestei practici, alți antrenori susțin contrariul.

Mouratoglou: „Gata cu ipocrizia!” / Woodbridge: „Ai încălcat flagrant regulile!”

Felicitări ATP pentru că a «legalizat» o practică ce se desfășoară la aproape fiecare meci de zeci de ani. Gata cu ipocrizia”, a scris Mouratoglou pe contul său de Twitter. 

Replica nu s-a lăsat mult așteptată. Todd Woodbridge (51 de ani), multiplu campion de Mare Șlem la dublu, i-a oferit o replică dură lui Mouratoglou:

„Este atât de dezamăgitor să vezi că un antrenor de profil atât de înalt recunoaște în mod flagrant că a încălcat regulile sportului nostru pentru atât de mult timp”. 

Mouratoglou nu s-a lăsat mai prejos și l-a taxat apoi pe Woodbridge: „Ești un de model de urmat. Mi-aș dori să fiu în locul tău. Poate în următoarea mea viață. Dar, apropo, învață să citești. Nu am scris niciodată că fac ceea ce pretinzi tu că am scris”, a scris francezul. 

Ilie Năstase nu-l iartă pe Nicușor Dan! Atac nemilos la adresa primarului Capitalei: „Merg la Viktor Orban și-mi fac muzeu acolo”
MUZEU
Ilie Năstase nu-l iartă pe Nicușor Dan! Atac nemilos la adresa primarului Capitalei: „Merg la Viktor Orban și-mi fac muzeu acolo”

„Coaching-ul”, permis în a doua parte a sezonului

ATP a anunțat că va permite în premieră comunicarea dintre antrenori și jucători, așa-numitul „coaching”, pentru jumătatea a doua a acestui sezon, ca experiment.

Evenimentele din tenisul masculin care vor avea loc după Wimbledon, de pe 11 iulie și până la Turneul Campionilor, inclusiv US Open, le vor permite jucătorilor să se sfătuiască cu antrenorii.

Iată care sunt condițiile, conform ATP:

  • antrenorii vor sta pe locuri special desemnate în cadrul arenei;
  • comunicarea, verbală și non-verbală, va fi permisă doar dacă nu întrerupe jocul sau nu îl stânjenește pe adversar;
  • comunicarea verbală este permisă doar când antrenorul și jucătorul sunt de aceeași parte a terenului;
  • comunicarea non-verbală, prin gesturi cu mâna, de exemplu, este permisă oricând;
  • comunicarea verbală va consta doar din câteva cuvinte și fraze, nu sunt permise conversații mai lungi;
  • antrenorii nu pot vorbi cu jucătorii când acești părăsesc terenul, din orice motiv;
  • vor continua să fie amenzi și penalități pentru încălcarea acestor reguli.

Noile reguli se vor aplica de probă până la finalul lui 2022.

VIDEO Patrick Mouratoglou, în acțiune la academia sa din Franța: ce metodică aplică antrenorul

Citește și alte știri de actualitate:

ATP, schimbare radicală după Wimbledon! Ce vor putea jucătorii să facă în premieră la US Open sau Turneul Campionilor

Ilie Năstase nu-l iartă pe Nicușor Dan! Atac nemilos la adresa primarului Capitalei: „Merg la Viktor Orban și-mi fac muzeu acolo”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
Domnul
Domnul  •  24 Iunie 2022, 13:22

E absolut normal ca antrenorul să dea indicații , sa-l sfătuiască pe jucător. Si așa e prea putin si restrictiv ce a promis ITP că va permite antrenorilor și jucătorilor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează