SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ROMA

ATP ROMA. Nadal, calificare cu emoții în semifinale la Roma! A pierdut incredibil primul set, dar a fost nemilos până la final » La un pas de un duel cu Djokovici

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 mai 2018 15:59

Rafael Nadal, 31 de ani, 2 ATP, s-a calificat în această după-amiază în semifinalele turneului Masters 1000 de la Roma după victoria în trei seturi reușită în fața italianului Fabio Fognini, scor 4-6, 6-1, 6-2, după două ore și 16 minute de joc.

Fognini, care îl mai învinsese pe Nadal de două ori pe zgură, i-a făcut viața grea spaniolului în primul set. Deși a fost condus cu 1-4, Fognini a revenit și a câștigat într-o manieră entuziasmantă următoarele 5 game-uri, reușind să câștige setul la 4, spre uluiala lui Nadal, care minute în șir nu a găsit niciun răspuns la jocul extrem de variat și agresiv etalat de Fognini.

Rafa nu a cedat, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută cu Thiem, la Madrid, și a crescut intensitatea jocului. Fognini nu a mai putut menține același ritm ca în primul set, iar Nadal a câștigat categoric setul secund, 6-1.

În decisiv, tot ibericul a fost cel care a controlat partida. Nadal a servit foarte bine, a dictat majoritatea punctelor și a speculat fiecare greșeală a lui Fognini. S-a terminat 4-6, 6-1, 6-2, iar Nadal avansează în semifinale, acolo unde îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre Kei Nishikori și Novak Djokovici.

Nadal, care a pierdut locul 1 în clasament după înfrângerea cu Thiem de săptămâna trecută din sferturi de la Madrid, are șansa să revină în fruntea ierarhiei mondiale în cazul în care câștigă turneul de la Roma.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
valeri_gazaev100
valeri_gazaev100  •  18 Mai 2018, 19:54

Fognini a jucat formidabil in primul set. Apoi a pierdut intenistatea si s-a terminat. La fileu, cand a dat mana cu Rafa, i-a spus ca a avut si o usoara accidentare.

iulihenry14
iulihenry14  •  18 Mai 2018, 19:23

Da emotii mari..si-a pierdut de 2 ori serviciu tot meci si a avut 10 min in care a jucat mai slab. Emotii uriase. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close