SPORTURI  »  TENIS  »  ATP SHANGHAI

ATP SHANGHAI // VIDEO Zi nebună în tenisul masculin! Alexander Zverev îl învinge pe Federer după un meci dramatic! Elvețianul, înger și demon: punct IREAL + penalizare pentru comportament nesportiv

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 octombrie 2019 17:06

Alexander Zverev (22 de ani, 6 ATP) a produs o surpriză mare azi, în sferturile de finală ale Mastersului de la Shanghai. Neamțul l-a învins în trei seturi pe Roger Federer (38 de ani, 3 ATP), după un meci dramatic, câștigat scor 6-3, 6-7 (7), 6-3, după două ore și 7 minute. 

În ziua în care Stefanos Tsitsipas l-a eliminat pe Novak Djokovic, Alexander Zverev, un alt reprezentant de marcă al NextGen, a reușit o victorie entuziasmantă în fața unei legende a tenisului masculin.

Jucătorul german l-a dominat pe Roger Federer și s-a impus într-un meci de care elvețianul s-a agățat până în ultimul moment, salvând în setul secund 5 mingi de meci ale lui Zverev.  

Zverev a continuat forma bună etalată în ultimele două săptămâni și a fost jucătorul mai percutant într-o partidă în care Federer a fost destul de departe de nivelul său obșnuit. Neamțul a condus cu set și 6-5, însă Federer a salvat incredibil 5 mingi de meci ale acestuia, patru dintre ele chiar pe serviciul lui Zverev. 

Au fost singurele momente de joc în care Federer și-a arătat stofa sa măiastră. Roger a reușit câteva puncte de geniu, care l-au ajutat să pună mâna pe setul secund. 

Totuși, Zverev nu s-a lăsat demoralizat și a continuat să mențină un nivel ridicat și în setul decisiv, în care Federer s-a lăsat pradă nervilor și a fost chiar penalizat cu un punct de arbitru după ce a lovit cu nervozitate o minge spre înaltul tribunei, gest repetat pentru a doua oară în meci.

Zverev îl va înfrunta în semifinale pe italianul Matteo Berrettini (13 ATP), în timp ce în celălalt meci din careul de ași se vor înfrunta Stefanos Tsitsipas (7 ATP) și Daniil Medvedev (4 ATP). 

Vezi și: 

DJOKOVIC - TSITSIPAS 6-3, 5-7, 3-6 // Novak Djokovic pierde locul 1 mondial, după o înfrângere la Shanghai » Rafael Nadal va fi noul „rege” ATP

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
347655969058390
Ion Popescu  •  13 Octombrie 2019, 10:31

@tipsy. Asa este. Un lord si o ***. Elvetia si SUA.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tipsy
tipsy  •  12 Octombrie 2019, 00:33

Punctul luat lui Federer pentru "comportament nesportiv" e de`a rasu-plansu, daca era Kyrgios nu scapa nebatut arbitrul. Ce diferenta intre comportamentul lui Federer si cel al Serenei Williams.

spartcapus
spartcapus  •  11 Octombrie 2019, 17:28

Legenda si-a aratat stofa maiastra... dar l-a batut un pusti de 21 de ani! Mai aveti si alte laude deşănţate?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează