SPORTURI  »  TENIS  »  HERTOGENBOSCH

Au cucerit iarba » Trei români s-au impus la 's-Hertogenbosch înainte de Wimbledon: Simona Halep, Horia Tecău şi Irina Begu

Articol de - Publicat luni, 24 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 23 iunie 2013 22:25

De azi, ei se mută la Wimbledon, turneu care va fi deschis pe Terenul Central de Roger Federer şi Victor Hănescu. România are zece reprezentanţi pe tablourile de la All England Club


Au crescut pe zgură, dar au cucerit trofee pe iarbă. Au transpirat şi au murdărit zeci de perechi de şosete pe praful cărămiziu, dar pentru toţi turneul de la Wimbledon reprezintă ceva aparte. Tradiţia, albul şi iarbă, i-a cucerit. De aceea faptul că înainte de al treilea turneu de Mare Şlem al anului au obţinut cîte un trofeu le dă încredere. Simona Halep la simplu feminin, Irina Begu la dublu feminin şi Horia Tecău la dublu masculin au cucerit Olanda, iar de azi încearcă să aibă un drum cît mai lung la Londra. Dintre cei trei, Horia ştie ce înseamnă emoţiile unei finale la All England Club, în ultimii trei ani a jucat în ultimul act, dar a pierdut de fiecare dată. Acum, alături de alt partener, Max Mirnîi, încearcă să-l cîştige.

Pe lîngă cîştigătorii din week-end-ul trecut, România mai are la Wimbledon alţi şapte reprezentanţi. Patru dintre ei intră încă din prima zi. Cea mai mare onoare o va avea Victor Hănescu pentru că el va juca împotriva lui Roger Federer. Conform tradiţiei, deţinătorul trofeului deschide turneul pe Terenul Central, de la ora 13:00, ora locală. Tot azi vor mai juca Sorana Cîrstea, Adrian Ungur şi Florin Mergea. La Londra mai sînt prezenţi Monica Niculescu, Alexandra Cadanţu, Raluca Olaru, la dublu feminin. De azi, timp de două săptămîni, emoţiile vor avea culoarea verde.

35,5 milioane de dolari totalizează premiile din această ediţie de la Wimbledon, cu 40 la sută mai mult ca în 2012

250 de copii de mingi vor lua cu asalt terenurile de la All England Club

54.250 de mingi vor fi folosite în cele două săptămîni ale turneului

28.000 de kilograme de căpşune şi 7.000 de litri de frişcă estimeză organizatorii că vor fi consumate la Wimbledon

Serena şi Nole, favoriţi
Serena Williams şi Novak Djokovici sînt principalii favoriţi la cîştigarea turneului, dar şi la casele de pariuri. Americanca are cotă 1,40 pentru a se impune, iar sîrbul 2.00. La feminin Williams e urmată de Şarapova (cotă 7.00) şi de Azarenka (cotă 8.00). La masculin, Djokovici îi are în spate pe Andy Murray (cotă 4.50), pe Rafael Nadal (cotă 5.00) şi pe Roger Federer (cotă 9.00).

Adversarii românilor la Wimbledon
Masculin, simplu
Victor Hănescu-Roger Federer (Elv,3) azi
Adrian Ungur-Benoît Paire (Fra, 25) azi
Feminin, simplu
Sorana Cîrstea (22)-Stefanie Voegele (Elv) azi
Simona Halep-Olga Govorţova (Blr)
Irina Begu-Maria-Teresa Torro-Flor (Spa)
Monica Niculescu-Mona Barthel (Ger, 30)
Alexandra Cadanţu-Tamira Paszek (Aut, 28)
Feminin, dublu
Begu/Husarova (Rom/Svk)-Goerges/B.Zahlavova Strycova (Ger/Ceh, 16)
Olaru/Savciuk (Rom/Ucr)-Babos/Minella (Ung/Lux)
Cîrstea/Morita (Rom/Jap)-Flipkens/Rybarikova (Bel/Svk)
Halep/Tatishvili (Rom/Geo)-Foretz Gacon/ Hrdinova (Fra/Ceh)
Cibulkova/Niculescu (Svk/Rom)-Groenefeld/Peschke (Ger/Ceh, 7)
Masculin, dublu
Mirnîi/ Tecău (Blr/Rom, 7)-Meffert/Oswald (Ger/Aut)
Marx/Mergea (Ger/Rou)-Hanley/Smith(Aus/Aus) azi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
van_daame
van_daame  •  24 Iunie 2013, 10:27

Na Li este o jucatoare la fel de periculoasa ca insasi Serena... Va fi un meci foarte greu; dar toate sperantele noastre de anul asta se leaga de Simona. Bafta Simona si celorlalti!

bdgeorge
bdgeorge  •  24 Iunie 2013, 09:14

Repede: la simplu masculin nici o sansa amadoi ies la urgenta in primul tur,la fete Carstea trece de primul tur si Halep la fel sanse are si Begu ...la dublu fete habar nu am dar Carstea/ Morita pare un dublu interesant..iar la baieti Tecau nu mai cred sa joace finala dar macar o semifinala ar fii excelent..Mergea zboara acasa din primul tur australienii sunt puternici pe iarba

corsair83
corsair83  •  24 Iunie 2013, 08:22

Simona Halep daca o va depasi in turul 2 pe chinzoaica Na Li, va garantez ca va juca semifinala cu Serena Williams! Are un traseu foarte bun. Succes Simona.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează