SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

AUSTRALIAN OPEN 2019 // Revoltă înainte de Australian Open: „Turneele de Grand Slam au profituri de sute de milioane. Noi nu primim nici 10%” » Schimbarea majoră cerută în ATP

Vasek Pospisil, în stânga, și Rafael Nadal // FOTO: Guliver/GettyImages
Vasek Pospisil, în stânga, și Rafael Nadal // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 ianuarie 2019 09:16

Australian Open 2019 începe în această noapte, de la ora 02:00, ora României. Înainte de primul turneu de Grand Slam al anului, canadianul Vasek Pospisil, locul 71 ATP, a avut un mesaj dur.

Vasek Pospisil s-a arătat revoltat într-un mesaj pe Twitter de faptul că jucătorii nu au acces la informațiile financiare de la marile turnee, că primesc mai puțin la 10% din încasările turneelor de Grand Slam și a cerut ca jucătorii să se unească pentru a obține beneficii mai mari.

„Noi și familiile noastre am sacrificat totul pentru ca noi să devenim jucători de tenis profesioniști încă de la o vârstă fragedă. Este un sport care se dezvoltă, dar realitatea e că nu avem nimic de spus despre viitorul nostru. Turneele de Grand Slam au profituri de sute de milioane de dolari, foarte probabil mai mult decât declară public. Totuși, premiile pentru jucători reprezintă mai puțin de 10% din câștiguri.

Alte sporturi profesioniste, precum NBA, NHL, NFL sau MLB, care sunt reprezentate independent de asociații, primesc aproape 50% din veniturile generate de sportul lor. Sistemul nostru este stricat și a fost așa de la începutul erei Open.

ATP reprezintă turneele și noi trebuie să ne luptăm pentru fiecare centimentru. Nu am acționat ca un grup unit și este timpul ca asta să se schimbe. Putem obține ce vrem dacă stăm uniți și dacă cerem ce merităm pentru munca noastră. Avem nevoie de un președinte care în primul rând să ne reprezinte interesele. Avem nevoie de acces la datele financiare ale fiecărui turneu. Trebuie să ne comportăm ca și cum am avea o companie, nu ca și cum am fi niște copii speriați. Vă cer să deveniți mai activi și să sprijiniți schimbările de care avem nevoie”, a fost mesajul lui Vasek Pospisil.

5.287.905 $este suma câștigată în carieră de Vasek Pospisil

Citește și:

Scandal la Australian Open » Organizatorii, acuzați de un jucător: „E teribil”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
stevedoe
stevedoe  •  13 Ianuarie 2019, 13:20

Daca acest jucator nu stie ca turneele de mare slem nu sunt organizate de ATP ci de ITF, ce sa mai discutam ... Nu spun ca n-ar putea sa aiba dreptate in privinta transparentei, a castigurilor si a partajarii, dar este doar o supozitie ca au profituri atat de mari ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează