SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Prima mare surpriză de la Australian Open! Campioana de la Wimbledon pleacă acasă din primul tur

Marketa Vondrousova, eliminată de la Australian Open 2024 // FOTO: Guliver/GettyImages
Marketa Vondrousova, eliminată de la Australian Open 2024 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 09:30 / Actualizat luni, 15 ianuarie 2024 12:49

A doua zis de la Australian Open a adus și prima mare surpriză. Cehoaica Marketa Vondrousova (24 de ani, 7 WTA) a fost eliminată în turul 1 de ucraineanca Dayana Yastremska (23 de ani, 93 WTA), scor 1-6, 2-6.

  • Australian Open 2024, primul turneu de Grand Slam al anului, se joacă între 14 și 28 ianuarie. În România e transmis la TV de Eurosport

Văzută printre favoritele la câștigarea turneului de la Melbourne, Marketa Vondrousova, campioana de la Wimbledon 2023, nu a avut replică. Iar Yastremska a câștigat după o oră și 17 minute. 

Novak Djokovic a stabilit un nou record la Australian Open, însă a ratat șansa unei alte performanțe istorice
AUSTRALIAN OPEN
Novak Djokovic a stabilit un nou record la Australian Open, însă a ratat șansa unei alte performanțe istorice

Marketa Vondrousova, eliminată de la Australian Open

Partida a început fulminant, cu Yastremska jucând la un nivel incredibil și cu Vondrousova incapabilă să țină pasul. Scorul s-a dus rapid la 5-0, după ce ucraineanca a reușit și două break-uri. Vondrousova a reușit să-și câștige o dată serviciul, dar la 5-1 Dayana a servit cu succes pentru câștigarea primului set.

Vondrousova nu s-a regăsit nici în actul secund. A cedat primele două game-uri de serviciu și a lăsat-o pe adversară să se ducă la 3-0. Vondrousova a recuperat un break, dar a cedat din nou pe propriul serviciu în game-ul următor. La 5-1, cehoaica a salvat o minge de meci, reușind să ducă scorul la 2-5. Dar pe serviciul ei, Dayana Yastremska nu a mai iertat-o. 

A luat setul, 6-2, și s-a calificat în turul al doilea, unde o va întâlni pe Varvara Gracheva (23 de ani, 39 WTA).

„Simt că puteam juca mai bine. Mereu simt asta. Dar am avut un meci foarte bun. Încerc să mă bucur cât mai mult de fiecare partidă. Am simțit și multă susținere din partea fanilor”, a spus Yastremska după meci.

Nu a uitat să vorbească nici de războiul din Ucraina: „Sunt foarte mândră de Ucraina, de oamenii de acolo, de cei care luptă pentru țară. Când eram la Brisbane, o racheta a căzut lângă casa bunicii și mi-a fost foarte greu să joc. Sunt mândră să fiu din Ucraina și vă mulțumesc tuturor pentru sprijin”. 

VIDEO Simona Halep trage tare la antrenamentele din Dubai

Citește mai multe știri de la Australian Open 2024:

Novak Djokovic l-a elogiat pe Dino Prizmic, puștiul de 18 ani care i-a luat un set la Australian Open: „Parcă aș fi jucat împotriva mea în oglindă!”

Reacția Anei Bogdan după ce a fost eliminată în primul tur la Australian Open: „Nu am de ce să fiu supărată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
danutcornel
danutcornel  •  15 Ianuarie 2024, 11:52

drum bun si cale batuta sa pateasca ce a patit halep

username_2
username_2  •  15 Ianuarie 2024, 11:02

probabil a uitat vreun robinet deschis

MaxiP
MaxiP  •  15 Ianuarie 2024, 10:47

Nu doar ca e eliminata, dar scorul cu care a fost invinsa... Bine, raman la parerea ca Vondrousova, desi e o jucatoare care face cu siguranta din lumea buna a tenisului, ramane doar ca o mare surpriza prin castigarea turneului de la Wimbledon de anul trecut si nimic mai mult. Totusi, eliminare din primul tur la un astfel de scor si nu infata unui adversar chiar foarte redutabil suna cam rusinos.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează