SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // A căzut încă una! Simona Halep a scăpat de un nume important în lupta pentru locul 1

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 ianuarie 2019 10:55

Simona Halep, 27 de ani, locul 1 WTA, va juca luni, de la ora 10, împotriva americanei Serena Williams, locul 16 WTA, în sferturi la Australian Open.

Înainte de duelul cu Serena Williams, Simona Halep a primit o veste bună. Românca a scăpat de încă o adversară în cursa pentru menținerea pe locul 1 WTA: Angelique Kerber.

Nemțoaica Angelique Kerber, locul 2 WTA, a pierdut în 58 de minute duelul cu americanca Danielle Rose Collins, locul 35 WTA, scor 0-6, 2-6. Astfel, Kerber, semifinalistă anul trecut, a pierdut șansa de a trece pe primul loc 1 WTA.

La startul Australian Open 2019, 10 sportive aveau șansa de a o depăși pe Simona Halep în ierarhia WTA. În prezent, doar 5 jucătoare, în afara Simonei Halep, mai pot emite pretenții la locul 1.

1. NAOMI OSAKA, NUMĂRUL 4 MONDIAL

Japoneza, campioană la US Open 2018 la doar 20 de ani, trebuie să se califice măcar în sferturi de finală pentru a formula pretenții la poziția de vârf WTA.

2. SLOANE STEPHENS, NUMĂRUL 5 MONDIAL

Finalista de la Roland Garros 2018 are tot faza sferturilor de finală drept minimum necesar pentru a avea șanse la locul întâi WTA.

3. ELINA SVITOLINA, NUMĂRUL 6 MONDIAL

Câștigătoarea Turneului Campioanelor 2018 nu a înregistrat încă un rezultat răsunător în turneele de Mare Șlem, iar pentru a prelua poziția de vârf mondial trebuie să ajungă în finală.

4. KAROLINA PLISKOVA, NUMĂRUL 7 MONDIAL

Cehoaica, recentă învingătoare în turneul de la Brisbane, în prima săptămână a anului, are nevoie să-și egaleze cea mai bună performanță în concursuri de Grand Slam, finala atinsă la US Open 2016, pentru a emite pretenții la locul 1 WTA.

5. PETRA KVITOVA, NUMĂRUL 8 MONDIAL

Sâmbăta trecută a cucerit al 26-lea titlu al carierei, la Sydney, după o finală dramatică. Dublă campioană de Mare Șlem, ea trebuie să avanseze măcar în sferturi pentru a ataca poziția de vârf.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
observator979
observator979  •  20 Ianuarie 2019, 17:35

"a pierdut 58 de minute duelul "...?! Unde au invatat limba română acești redactori?!

bodrin
bodrin  •  20 Ianuarie 2019, 13:46

Eiii, asta-i! Nu cumva cea care a trimis-o acasă reprezintă un nume și mai important?

adi_stelistul
adi_stelistul  •  20 Ianuarie 2019, 13:34

Exista o singura situatie in care Simona poate cobora pe locul 5: daca semifinalele vor fi Pliskova-Osaka (si cehoaica bate), respectiv Stephens-Kvitova. In acest caz cele 4 semifinaliste o depasesc toate. In alte situatii poate fi depasita de maxim 3 adversare. Ramane insa valabil ce-am zis in finalul comentariului precedent. ;-)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează