SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Chris Evert, fosta mare jucătoare de tenis, anticipează un meci incendiar între Emma Răducanu și Sloane Stephens: „Are o «țintă» pe spate, presiunea este foarte mare”

Emma Răducanu se pregătește de Australian Open // foto: Guliver/gettyimages
Emma Răducanu se pregătește de Australian Open // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 17 ianuarie 2022 15:11 / Actualizat luni, 17 ianuarie 2022 16:14

Fosta jucătoare de tenis Chris Evert (67 de ani), de 18 ori campioană de Grand Slam, a prefațat meciul dintre Emma Răducanu (19 ani, locul 18 WTA) și Sloane Stephens (28, 67 WTA) din turul 1 de la Australian Open.

Marți, nu mai devreme de ora 12:00, Emma Răducanu, campioana de la US Open în 2021, o va înfrunta în turul inaugural de la Melbourne pe americanca Sloane Stephens, campioana US Open din 2017. Va fi primul meci direct între cele două jucătoare.

Înaintea acestui meci, Chris Evert s-a întrebat dacă nu cumva succesul Emmei de la US Open i-a dăunat tinerei jucătoare britanice, care a pierdut ultimele 3 meciuri disputate: cu Kostyuk la Cluj-Napoca, Wang la Linz, Rybakina la Sydney. Evert anticipează un duel interesant între Emma și Sloane, care s-a căsătorit recent cu fotbalistul Jozy Altidore.

Răsturnare de situație în Franța! Încă o lovitură pentru Djokovic: riscă să nu participe la Roland Garros
ROLAND GARROS
Răsturnare de situație în Franța! Încă o lovitură pentru Djokovic: riscă să nu participe la Roland Garros

Christ Evert, înainte de Sloane Stephens - Emma Răducanu: „Cel mai interesant meci din runda 1”

„Există foarte multă presiune pe umerii Emmei, îi e imposibil să aibă multă încredere având în vedere că nu a câștigat multe turnee. Când vezi că cineva din afara primelor 100 de locuri câștigă un turneu de Grand Slam, te întrebi dacă e ceva anormal sau dacă e menit să câștige US Open. Pur și simplu nu știu dacă acea victorie a venit prea devreme pentru ea, multă lume crede asta.

Are o «țintă» pe spate pentru că a câștigat US Open, este încă foarte tânără și nu și-a dezvoltat jocul pe deplin. A dat însă dovadă de maturitate și stăpânire de sine când a câștigat US Open, ceea ce cred că o va ajuta mult. 

Totuși, joacă cu Sloane Stephens. Sloane a câștigat US Open la rândul ei, este câștigătoare de Grand Slam, așadar cel mai dificil adversar pe care Emma l-ar fi putut avea în turul 1. Sloane doar ce s-a căsătorit, așa că nu știm cum va juca. Nu știm ce program a avut, cum s-a antrenat, dacă a avut o lună de miere și cât de mult a jucat.

Cred că va fi cel mai interesant meci din runda 1”, a spus Evert la Eurosport, post unde ocupă rol de expert în tenis.

Citește mai multe știri din tenis: 

Impunătoare! Ashleigh Barty a pierdut un singur game în primul tur de la Australian Open

Mats Wilander nu crede în șansele Emmei Răducanu la Australian Open » Ce sfat îi dă campioanei de la US Open

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  17 Ianuarie 2022, 16:49

Va fi o victorie facila pentru Stephens chiar daca nici ea nu e intr-o forma prea buna.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează