SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEE

Australian Open, în pericol? Când se ia decizia privind turneul de la Melbourne + două condiții sunt absolut necesare

Simona Halep a atins anul acesta semifinalele de la Australian Open Foto Guliver/GettyImages
Simona Halep a atins anul acesta semifinalele de la Australian Open Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 18:35 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 20:12

AUSTRALIAN OPEN. Organizatorii primului turneu de Mare Șlem al anului încă nu sunt siguri că acesta va avea loc, deși au primit confirmarea de participare a celor mai buni jucători și jucătoare

Tennis Australia a fixat 13 noiembrie ca dată-limită pentru luarea unei decizii în ce privește programul turneelor de la începutul sezonului viitor. Un deadline care se apropie, fără ca întreaga imagine să fie clară. Dimpotrivă. Luna ianuarie este, în mod tradițional, rezervată competițiilor de la Antipozi, care culminează cu Australian Open. În situația mondială actuală însă, extrem de incertă în continuare din cauza noului val al pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, sunt multe elemente de luat în calcul.

Au complet formular

Federația australiană așteaptă însă decizii pe care le iau guvernele diferitelor state ale Australiei legate de deplasare, izolare, distanțare. Bula de la Melbourne prevede 14 zile de petrecut în camera de hotel pentru jucători, dar e foarte important dacă în acest interval ei vor putea să se și antreneze. „Toată lumea a trebuit să completeze un formular de călătorie, care este un precursor pentru obținerea vizelor, acestea fiind procesate acum de Departamentul de Imigrare", a declarat pentru The Herald Craig Tiley, directorul executiv al Tennis Australia. 

„Sunt chestiuni dificile pe care trebuie să le obținem. Până la finalul săptămânii următoare, poate chiar un pic mai târziu, vom ști. Altfel, vom fi nevoiți să reducem totul la un turneu într-un singur oraș.  Deocamdată, aș spune că suntem la 50-50 șanse" - Craig Tiley

„Toți cei din Top 100, jucătoare și jucători, l-au completat. Toți au arătat că sunt dispuși să călătorească. Dar în cazul în care anunțăm mâine că vor avea o carantină de 28 de zile sau că va trebui să nu părăsească hotelul timp de 14 zile, lucrurile se vor schimba", a adăugat Tiley, care este și directorul turneului de Grand Slam de la Melbourne. 

Se ridică restricțiile de călătorie?

Australian Open, în pericol? Când se ia decizia privind turneul de la Melbourne + două condiții sunt absolut necesare
Jucătorii ar trebui să călătorească între state în Australia în ianuarie 2021 Foto Guliver/GettyImages

„Prezentarea actuală a situației pe care le-am făcut-o jucătorilor a fost favorabilă, toți s-au angajat, au semnat. Federer și Nadal au câte 20 de de titluri de Mare Șlem, o avem pe Serena încercând să bată recordul lui Margaret Court, pe Ash Barty dorind să-și mențină poziția de lider mondial... în ce privește eventuala participare suntem într-o formă grozavă", a mai spus el. 

Nu e vorba însă doar de Australian Open. Alte concursuri sunt prevăzute a se disputa în alte orașe. ATP Cup, care anul acesta a avut ediția inaugurală, se desfășoară la Perth, Sydney și Brisbane, care aparțin de statele Western Australia, New South Wales, respectiv Queensland. Melbourne este în statul Victoria. În Australia există restricții stricte de călătorie între state pentru prevenirea răspândirii virusului, dar federația de tenis de la Antipozi încearcă să obțină excepții pentru ca jucătorii să poată merge dintr-un oraș în altul. 

25 la sutăar fi procentul de ocupare a locurilor în tribună prevăzut de organizatori pentru Australian Open, care se așteaptă însă să fie mai mare la momentul începerii turneului

Cinci zile fără cazuri

Prim-ministrul statului Victoria, Daniel Andrews, a anunțat ieri că guvernul e pe cale să adopte măsuri de ușurare a restricțiilor, dar că purtatul măștii rămâne în vigoare, fiind „o importantă poliță de asigurare", anunță ABC (Australian Broadcasting Corporation). Victoria nu a înregistrat niciun caz nou de infectare cu SARS-CoV-2 și niciun deces în ultimele cinci zile, după efectuarea a 17.357 de teste. De două săptămâni încoace, în Melbourne s-au raportat doar două cazuri, iar numărul celor active în tot statul este de 30. 

Citește și alte știri din tenis

Simona Halep, noi vești despre starea ei de sănătate, după ce s-a infectat cu COVID-19

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează