SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // Rafael Nadal e de neoprit la Australian Open! Nu a avut milă de Stefanos Tsitsipas și s-a calificat în a 5-a finală

Rafael Nadal // FOTO: Reuters
Rafael Nadal // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 24 ianuarie 2019 12:40

Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, s-a calificat în finala de la Australian Open 2019 după ce l-a învins fără emoții pe grecul Stefanos Tsitsipas, locul 15 ATP, scor 6-2, 6-4, 6-0.

Rafael Nadal a avut o prestație excelentă în meciul cu Stefanos Tsitsipas, cel care în sferturi l-a eliminat pe Roger Federer. Spaniolul a jucat foarte bine de pe fundul terenului, a servit excelent și a fost agresiv. După două seturi echilibrate, în care Nadal a făcut trei break-uri, Tsitsipas a cedat în setul decisiv. Nadal nu i-a dat nicio speranță în setul al treilea, câștigând la 0.

Nadal va juca în finala Australian Open, duminică de la ora 10:30, cu învingătorul meciului Novak Djokovic - Lucas Pouille, care se joacă vineri.

„Să sperăm că pot juca mai bine. Nu știu cum o voi face. Azi a fost un meci foarte bun. E ceva deosebit pe acest teren. Mă provoacă. Îmi place să joc aici. Le mulțumesc celor din tribună pentru sprijin. Am primit multe mesaje și e impresionant.

Mă simt foarte bine să fiu în finală. Mă bucur de asta. Am luat o decizie bună nejucând la Brisbane. A fost greu, dar se simte în jocul meu.

E o provocare să joci cu oameni mai tineri. Asta e frumos la acest sport. Va fi interesant de văzut ce va fi în anii următori. Mulți sunt deja la un nivel foarte înalt. Stefanos are multe calități, multe arme. Are tot ce îi trebuie pentru a câștiga turnee de Grand Slam. Sper să ne mai întâlnim în turnee”Rafael Nadal

Rafa Nadal este pentru a cincea oară în finala Australian Open. A câștigat o singură dată, în 2009.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
sebastian.vettel
sebastian.vettel  •  24 Ianuarie 2019, 15:53

Karma.... tsitsipas declarase inainte de meci ca a fost aproape de victorie impotriva lui Rafa la Toronto (meci pierdut in 2 seturi 6-2, 7-6). Si ca si-a promis in vestiar dupa meci ca va face mai bine data viitoare. O declaratie aroganta si lipsita de respect . Rafa a dominat acel meci , dar azi a urcat o treapta mai sus. Piate grecul va invata ceva din experienta asta. A fost scolit de Rafael. Sper ca la urmatoarea conferinta sa aiba decenta sa recunoasca valoarea adversarului.

1421036007970338
Costi Diniasi  •  24 Ianuarie 2019, 15:29

Meciul cu Federer a fost in optimi...nu, in sferturi

Vezi toate comentariile (2)
Comentează