SPORTURI  »  TENIS  »  DOPAJ

AUSTRALIAN OPEN // Șoc în tenis: Robert Farah, depistat pozitiv cu steroizi! Federația Internațională l-a suspendat și pe Nicolas Jarry

Articol de - Publicat marti, 14 ianuarie 2020 21:41

Columbianul Robert Farah (32 de ani) - liderul mondial la dublu alături de compatriotul Juan Sebastian Cabal - a fost depistat pozitiv la un control antidoping.

Federația Internațională de Tenis a postat un mesaj pe Twitter în care anunță că Farah a fost supus unui control antidoping pe 17 octombrie 2019 și a fost depistat pozitiv cu Boldenon. Astfel, acesta a fost suspendat provizoriu. 

Farah anunțase deja că nu va participa la Australian Open 2020 din motive personale. Într-un mesaj pentru fani, Farah spune că testul l-a făcut în Cali, Columbia, și dă vina pe mâncarea contaminată.

„Acum sunt în Los Angeles și nu mă pot bucura de Australian Open, pentru care mă pregăteam din decembrie. În urmă cu câteva ore, ITF m-a anunțat că în proba mea, realizată în Cali, pe 17 octombrie 2019, a fost găsit Boldenon.

Cu două săptămâni înainte, pe 7 octombrie, am făcut un test în Shanghai și totul a fost negativ. În plus, am fost testat de 15 ori, aleatoriu, și mereu rezultatul a fost negativ. 

Așa cum a spus Comitetul Olimpic Columbian, această substanță se găsește mereu în carnea columbiană și poate afecta rezultatele testelor. Sunt sigur că din această cauză a fost rezultatul așa. Împreună cu echipa mea lucrăm pentru a-mi demonstra nevinovăția”, a spus Farah.

Duminică, la Adelaide, Australia, Robert Farah a participat la un meci demonstrativ în cadrul evenimetului caritabil „Rally for Resilience”, Farah a făcut pereche cu Angelique Kerber și a jucat împotriva perechii Simona Halep / Juan Sebastian Cabal.

AUSTRALIAN OPEN // Șoc în tenis: Robert Farah, depistat pozitiv cu steroizi! Federația Internațională l-a suspendat și pe Nicolas Jarry

Farah, primul din stânga, alături de Simona Halep, Angelique Kerber și Juan Sebastian Cabal // FOTO: twitter.com/AdelaideTennis

2019, un an aparent perfect

Robert Farah și Juan Sebastian Cabal au avut un an 2019 de excepție. Cei doi au câștigat 5 turnee, printre care Wimbledon și US Open. Farah e lider mondial, alături de Cabal, de pe 26 august 2019.

ce este boldenonul

Boldenonul este un steroid injectabil, cunoscut în rândul sportivilor. Potrivit site-urilor de specialitate, este un derivat al testosteronului, cu efecte anabolice mai mari. Acesta ajută la creșterea masei musculare și la a numărului de celule roșii. Efectele se văd după 10 săptămâni. E folosit și-n medicina veterinară, la cai.

VIDEO Finala US OPEN 2019  Cabal/Farah vs Granollers/Zeballos 

Nicolas Jarry, suspendat și el 

ITF a anunțat tot azi că și chilianul Nicolas Jarry, 24 de ani, locul 78 ATP, a fost suspendat, după ce a fost testat la Cupa Davis, în finalul anului, pe 19 noiembrie, și a fost depistat pozitiv cu Ligandrol și Stanozolol.

AUSTRALIAN OPEN // Șoc în tenis: Robert Farah, depistat pozitiv cu steroizi! Federația Internațională l-a suspendat și pe Nicolas Jarry

„Anul trecut, la Cupa Davis, am dat două teste antidoping. La primul rezultatul a fost negativ, iar la al doilea s-au găsit două substanțe interzise. Nivelul era incredibil de scăzut.  

Vreau să spun că niciodată nu aș lua în mod intenționat substanțe interzise. Totul e o surpriză. Cred că vitaminele făcute în Brazilia, pe care le iau la recomandarea doctorului, au fost contaminate. Îmi voi dedica următoarele zile pentru a arăta de unde au provenit aceste substanțe”, a scris Jarry pe Instagram.

În 2019, Jarry a ajuns până pe locul 38 ATP, în iulie. A câștigat un turneu, la Bastad.

Steroidul Ligandrol este o substanță anabolică, care oferă avantajele testosteronului, dar cu un grad mai mare de siguranță și ajută la creșterea masei musculare și scăderea masei adipoase.

Stanozolol este un steroid sintetic, derivat din testosteron, care în 2010 a fost restras de pe piața din SUA. Acesta ajută la creșterea performanțelor sportive. În SUA a fost folosit și pentru caii de curse.

Citește și:

Revoltă la Melbourne » Jucătoarele cer amânarea calificărilor: „Există soluții! De ce trebuie să așteptăm să se întâmple ceva rău?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează