SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

AUSTRALIAN OPEN // VIDEO+FOTO Șocul turneului: Roger Federer e OUT după un meci nebun cu Stefanos Tsitsipas! Elvețianul și-a pierdut cumpătul în dialog cu arbitrul

Federer - Tsitsipas FOTO: Reuters +6   FOTO
Federer - Tsitsipas FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 ianuarie 2019 14:16

Grecul Stefanos Tsitsipas, 20 de ani, locul 15 ATP, a produs primul mare șoc pe tabloul masculin și l-a eliminat pe elvețianul Roger Federer, 37 de ani, locul 3 ATP, scor 6-7, 7-6, 7-5, 7-6.

După un meci de 3 ore și 50 de minute, Tsitsipas a vorbit despre victoria în fața lui Roger Federer, câștigătorul Australian Open în ultimii 2 ani.

„Nu există mod de a descrie ce simt... Nu pot să descriu. De la început e bine să crezi în tine, în calitățile tale. Roger este o legendă a tenisului. Îl respect foarte mult. A arătat un tenis foarte bun. Îl idolarizez de la 6 ani. A fost un vis să-l întâlnesc. Nu pot descrie experiența de a câștiga în fața lui.

E foarte important, cum am mai spus, să nu te gândești la ce se va întâmpla. Să te gândești doar la ce se întâmplă pe moment. Am reușit asta, nu mi-am pierdut răbdarea. De aceea am salvat multe mingi de break”
Stefanos Tsitsipas

Unii fani greci au urmărit meciul din afara arenei „Rod Laver” și au sărbătorit victoria lui "Stefanos the Great" (n.r. Stefanos cel Mare), cum l-au poreclit pe jucătorul de 20 de ani:

Roger Federer a câștigat primul set după un tie-break dramatic, 13-11. Ulterior, Tsitsipas și-a îmbunătăți nivelul jocului. Grecul a câștigat setul doi, 7-6, după ce a salvat 8 mingi de break.

În setul 3, Tsitsipas a făcut break-ul decisiv la 6-5, reușind să anihileze serviciul lui Federer. Setul patru a fost din nou decis la tie-break, acolo unde Tsitsipas a fost mai inspirat.

Meciul a fost unul epuizant, cu schimburi fabuloase și cu multe puncte jucate la limită.

Federer - Tsitsipas FOTO: Reuters +7 FOTO

S-a enervat pe arbitru

Recunoscut pentru calmul său, elvețianul Roger Federer, locul 3 ATP, și-a pierdut cumpătul în primul set al meciului cu grecul Stefanos Tsitsipas, locul 14 ATP.

În debutul primului set al meciului din optimile Australian Open, Roger Federer s-a enervat și s-a răstit la arbitrul britanic James Keothavong.

În primul game, arbitrul i-a dat două avertismente lui Tsitsipas pentru că a depășit timpul alocat serviciului, grecul pierzându-și astfel primul serviciu.

Ulterior, la 40-40, Tsitsipas a făcut dublă greșeală și a cerut o reluare oficială. Sistemul Hawk-Eye a arătat că serviciul lui Tsitsipas a fost în teren și arbitrul a decis ca grecul să câștige punctul.

Decizia l-a scos din minți pe Federer, care dorea rejucarea punctului. Acesta s-a dus la arbitru și i-a reproșat verdictul: „A fost o decizie târzie. Ce vrei sa spun? E o decizie greșită. Cred că ai conștiința încărcată pentru că i-ai dat două avertismente. De asta ai luat această decizie acum. Asta simt eu”.

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
lenroc
lenroc  •  20 Ianuarie 2019, 16:25

Așa arată un om "scos din minti"?? Minți de OTV, atât are GSP in acest moment trist al gazetariei sportive.

nakamicius
nakamicius  •  20 Ianuarie 2019, 15:31

Federer s-a rastit la arbitru :))))) Sa cautam circ din orice.

10204113608914360
Lucian Sarbu  •  20 Ianuarie 2019, 15:10

Dacă ăștia care au acum până în 29-30 de ani nu au fost în stare să preia ștafeta de la „big four”, poate vin puștii... Mă rog, Nadal probabil va muri cu Roland Garrosul de gât până la 45 de ani, dar în rest... Tsitsipas a jucat superb (cât sânge rece!), Tiafoe e de urmărit, e și Zverev de luat în calcul... sper doar ca finala să nu fie „eternul derbi” Djokovic-Nadal... cu victoria invariabilă a lui Djokovic...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close