SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA TORONTO

Back in business » Simona Halep s-a întors în circuit cu o victorie la Toronto

Articol de - Publicat joi, 13 august 2015 00:00

A treia jucătoare a lumii a învins-o, ieri, în turul al doilea al turneului de la Toronto, pe Jelena Jankovici cu 6-3, 6-4 și o va întîlni joi pe învingătoarea din partida Kerber-Puig.

Simonei Halep i-a lipsit tenisul, i-au lipsit adrenalina dată de victoriile din turnee și căldura fanilor. Asta s-a văzut în meciul de ieri de la Toronto. Un debut puternic contra unei adversare dificile, dar pe care Simona reușise să o învingă în ultimele patru confruntări. Cel mai recent, în finala de la Indian Wells.

Cu echipamentul pentru toamna americană, Simona și-a arătat rapid intențiile. A fost agresivă, a deschis unghiurile, a servit bine cu primul, chiar dacă vîntul a bătut puternic. Break-ul a venit încă din game-ul al doilea, un avantaj pe care l-a păstrat pînă la final. Nu i-a oferit sîrboaicei nici o șansă de a reveni și s-a impus cu 6-3.

Darren Cahill a coborît din tribună pentru a-i consolida încrederea adunată în prima parte a întîlnirii. "Ești pregătită să muncești?", a întrebat-o antrenorul din echipa adidas. Simona a răspuns afirmativ și pe bancă, și pe teren.

Chiar dacă Jankovici a mai schimbat unele lucruri, Simona a rămas calmă și a reușit din nou break-ul foarte repede. Apoi a salvat toate cele trei oportunități avute de Jelena pentru a-i confisca serviciul. După 81 de minute, Simona a zîmbit larg pentru că pe tabelă era scris 6-3, 6-4 în favoarea sa.  

Meciul de ieri nu a însemnat doar avansarea în turneul de la Toronto, ci și o reîntîlnire a româncei cu victoria. Ultimul său succes data din iunie, de la turneul de la Birmingham, cînd a învins-o pe Koukalova. Apoi au venit înfrîngerea la Mladenovic în "sferturi" și eliminarea încă din primul tur de la Wimbledon. Dar asta e deja istorie.

În Canada, Halep urmează să o întîlnească, joi, în turul al treilea, pe învingătoarea din partida Angelique Kerber-Monica Puig.

"Sînt fericită că am reușit să obțin victoria, mă așteptam să fie un meci greu pentru că ultimele întîlniri cu Jelena au durat peste trei ore. Mă bucur că am revenit la jocul meu"
Simona Halep

33-9este raportul dintre victoriile și înfrîngerile Simonei Halep în 2015

Printre cele mai bine plătite din lume

Simona Halep una dintre cele mai bine plătite sportive din lume. Prestigioasa revistă Forbes a dat ieri publicității clasamentul. Ei au luat în calcul perioada iunie 2014-iunie 2015 și au adunat pentru fiecare dintre sportive premiile, salariile, dar și contractele de sponsorizare și publicitate.

Românca în vîrstă de 23 de ani a adunat în perioada monitorizată 6,8 milioane de dolari, suma care a clasat-o pe poziția șapte. Lider a rămas pentru al unsprezecelea an consecutiv Maria Șarapova.

  Sportivă Sport Venituri totale Premii/Salariu Contracte de sponsorizare și publicitate
1. Maria Șarapova tenis 29,2 6,7 23
2. Serena Williams tenis  24,6 11,6 13
3. Caroline Woznoiacki tenis  14,6 3,6 11
4. Danica Patrick auto 13,9 7,9 6
5. Ana Ivanovici  tenis  8,3 1,8 6,5
6. Petra Kvitova tenis  7,7 5,9 1,8
7. Simona Halep tenis  6,8 5,3 1,5
8. Ronda Rousey MMA 6.5 3 3,5
9. Stacy Lewis golf 6,4 2,4 4

* sumele sînt exprimate în milioane de dolari

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  13 August 2015, 09:08

Meci greu cu Kerber care a facut un turneu excelent saptamana trecuta la Stanford si are acum 4 titluri in acest an, pe toate suprafetele. Singurul meci dintre ele (exceptand o disputa dintr-un challenge mic din 2009, castigat de Simona) a fost finala de la Doha de anul trecut, dominata de romanca. Dar e posibil ca acum sa fie mult mai greu. Un atu important in favoarea Simonei ar fi eventuala oboseala a germancei care a jucat 5 meciuri saptamana trecuta si inca doua saptamana aceasta. Meciul cu Jankovici a fost primul al Simonei dupa o pauza foarte lunga (mai bine de 6 saptamani de la infrangerea in fata Cepelovei la Wimbledon).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează