SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ȚIRIAC TROPHY

Bătălia nervilor » Semifinalist la București în 2014, Robin Haase a avut un meci complicat în turul inaugural

Articol de , - Publicat miercuri, 20 aprilie 2016 00:00

Numărul 64 ATP a trecut greu ieri de stângaciul Andrea Arnaboldi. O oră și 48 de minute pe Terenul 1 pentru 7-6 (4), 6-4, calificându-se în turul 2.

"A fost un meci lung, chiar și pentru zgură. Am fost norocos să am două break-uri în față în primul set, ar fi trebuit să-l câștig probabil cu 6-3 sau 6-4, dar m-am trezit egalat și lucrurile s-au schimbat total. Din fericire, am luat tie-break-ul, iar în al doilea am revenit, după ce adversarul a avut un break în față", a spus el. Olandezul are amintiri pozitive de la București, unde în 2014 a atins penultimul act. "Semifinala de acum doi ani e un punct important pentru mine fiindcă nu începusem grozav acel sezon. Acum e mai bine, chiar dacă am avut o accidentare, mă bucur să revin cu o victorie aici", a adăugat Haase.

Cele două titluri din cariera sa de până acum au venit pe covorul roșiatic, ambele la Kitzbuhel, în 2011 și 2012. "Îmi place zgura, dar, de fapt, îmi plac toate suprafețele. Am și două finale pe hard, iar cel mai bun rezultat al meu într-un turneu de Mare Șlem e pe iarbă. Jocul meu se adaptează oriunde", explică el.

"Era altceva cu arena cea mare, însă e frumos cum au amenajat acum. Sper ca și vremea să fie frumoasă în continuare și să se poată juca fără probleme", a vorbit Robin despre ediția de anul acesta.

Rezultate, turul 1

  • Marco Cecchinato (Ita)-Marcos Baghdatis (Cip, 5) 6-2, 6-4
  • Paolo Lorenzi (Ita, 7)-Diego Schwatzmann (Arg) 6-3, 6-4
  • Radu Albot (Mda)-Paul-Henri Mathieu (Fra, 8) 7-6 (0), 2-6, 6-1
  • Fernando Verdasco (Spa)-Aldin Setkici (Bos, q) 6-7 (5), 6-1, 7-5
  • Robin Haase (Ola)- Andrea Arnaboldi (Ita, q) 7-6 (4), 6-4
  • Daniel Gimeno-Traver (Spa)-Adrian Mannarino (Fra) 3-6, 6-4, 6-4
  • Ilia Marcenko (Ucr)-Dudi Sela (Isr) 6-4, 4-6, 6-4
  • Lucas Pouille (Fra)-Dusan Lajovici (Ser) 6-3, 6-4
  • Chris Guccione, Andre Sa (Aus/Bra)-Marius Copil, Adrian Ungur (Rom/Rom, WC) 6-3, 6-4
  • Wesley Koolhof, Matwe Middelkoop (Ola/Ola)-Guillermo Duran, Maximo Gonzalez (Arg/Arg, 3) 6-1, 6-4
  • Guido Pella, Lukas Rosol (Arg/Ceh)-Marin Draganja, Mate Pavici (Cro/Cro) 6-3, 6-2

Programul de azi

Teren Central, ora 12:00: Lucas Pouille (Fra)-Ivo Karlovici (Cro, 2), urmat de Guillermo Garcia-Lopez (Spa, 4)-Kyle Edmund (M.Br), urmat de Daniel Gimeno-Traver (Spa)-Guido Pella (Arg, 6), urmat de Florin Mergea, Horia Tecău (Rom/Rom, 1)-Marcus Daniell, Artem Sitak (Aus/Aus)

Teren 1, ora 12:00: Paolo Lorenzi (Ita, 7)-Taro Daniel (Jap), urmat de Mariusz Fyrstenberg, Santiago Gonzalez (Pol/Mex)-Alexandr Burii, Nicholas Monroe (Blr/SUA)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează