SPORTURI  »  TENIS  »  WTA BEIJING

Beijing - a game changer? 3 semne foarte bune pentru Simona Halep după turneul din China

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 08 octombrie 2017 14:03

Chiar dacă a pierdut finala turneului de la Beijing, 4-6, 6-7 cu Caroline Garcia, Simona Halep rămâne cu câteva victorii importante. 

De ce Beijing ar putea schimba totul:

1. vocea perfectă: Andrei Pavel

Competiția din China a fost prima în care Simona Halep l-a avut alături pe Andrei Pavel. Colaborarea cu idolul copilăriei a dat roade imediat. Simona a profitat de experiența fostului număr 13 ATP, iar între cei doi a existat o comunicare excelentă. Simona a fost sigură pe ea, a părut că se înțelege foarte bine cu Andrei Pavel când acesta a coborât pe teren, iar atenția și autoritatea constănțeanului s-au resimțit și în limbajul non-verbal. Simona a părut mult mai liniștită.

2. Declickuri, revanșe și răsturnări în serie

Sharapova, Kastkina și Ostapenko au fost zdrobite de Simona în drumul spre finala turneului de la Beijing. Halep a reușit să fie mai puternică decât cele trei și s-a revenșat pentru înfrângerile din trecut.

Pe Sharapova a reușit să o învingă pentru prima dată, după 7 înfrângeri la rând, pe Kasatkina s-a răzbunat după eliminarea prematură de la Wuhan, iar în fața lui Ostapenko și-a luat revanșa după finala pierdută la Roland Garros 2017. Aceste victorii o pot ajuta extrem de mult pe Halep. După câțiva ani, Simona a văzut că poate învinge orice jucătoare din circuit și poate intra cu mult mai multă încredere în fiecare meci.

3. Serviciu excelent, agresivitate, psihic puternic

Serviciul Simonei a funcționat perfect pe întreaga durată a turneului. Halep și-a îmbunătăți vizibil serviciul, cea mai slabă armă a ei. Și-a pus mereu adversarele în dificultate și a reușit să controleze majoritatea schimburilor, datorită unui serviciu puternic și bine plasat.

74%a fost procentajul serviciului lui Halep în meciul cu Sharapova

În plus, Simona fost în fiecare moment agresivă. Jucătoarea noastră a atacat în permanență și a pus presiune pe adversare. Această agresivitate, care i-a lipsit Simonei în ultimii 3 ani, va fi decisivă pentru finalul acestui an și pentru sezonul viitor. Dacă va continuă să fie agresivă și își va menține capacitatea de a se deplasa perfect pe teren, Simona va fi extrem de greu de învins. 

Pe lângă îmbunătățirile tactice, Halep a arătat că este extrem de puternică psihic. Simona și-a stăpânit emoțiile în fiecare moment, a fost sigură pe ea și a arătat că are forța mentală de a rezista oricărei situații.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
merace
merace  •  08 Octombrie 2017, 20:51

Eu sunt multumit ca Simona a ajuns pe locul 1 mondial si astfel intra in istoria tenisului mondial si romanesc. Si ce daca a pierdut finala de la Beijing? Probabil era deja obosita de efortul de a ajunge acolo, si poate a fost si scoasa din ritm de bucuria imensa de a fi no.1 mondial dupa acea semifinala. Ceea ce tu, d-le tihi, ma cam indoiesc ca ai cunoscut-o vreodata... Ca n-am auzit cate finale WTA ai avea TU in palmares...

merace
merace  •  08 Octombrie 2017, 20:47
Postat de tihi pe 08 Octombrie 2017, 15:54

"Sharapova, Kastkina și Ostapenko au fost zdrobite de Simona în drumul spre finala turneului de la Beijing "...Ce repede uitati,ca tot in asemenea maniera a fost zdrobita si Halep de fetele mai sus mentionate,dar si de Konta si Svitolina!! In acest an nr. 1 mondial a castigat un singur turneu,cel al lui Tiriac de la Madrid,fara nici un grand slam !!! Dupa 20 de ore incoronata nr. 1 a fost umilita de o jucatoare mai slab cotata in clasamentul WTA !!!

Ce repede uiti tu ca trecutul e facut doar sa construiasca prezentul. Si din acele infrangeri, Simona a invatat destul ca sa ajunga azi pe locul 1 mondial, in pofida ta, culmea! :D hahaha Ca pe cand ai fost tu no.1 mondial, este ca jocurile se faceau altfel?! :D hahaha

tihi
tihi  •  08 Octombrie 2017, 15:54

"Sharapova, Kastkina și Ostapenko au fost zdrobite de Simona în drumul spre finala turneului de la Beijing "...Ce repede uitati,ca tot in asemenea maniera a fost zdrobita si Halep de fetele mai sus mentionate,dar si de Konta si Svitolina!! In acest an nr. 1 mondial a castigat un singur turneu,cel al lui Tiriac de la Madrid,fara nici un grand slam !!! Dupa 20 de ore incoronata nr. 1 a fost umilita de o jucatoare mai slab cotata in clasamentul WTA !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează