SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Bianca Andreescu - Angelique Kerber, o controversă cu antecedente » 8 întâmplări din tenis care au uimit lumea: de la un salut cu spatele la cuvinte jignitoare

Bianca Andreescu // FOTO: Reuters
Bianca Andreescu // FOTO: Reuters

Articol de , - Publicat luni, 25 martie 2019 10:51

Angelique Kerber, locul 4 WTA, i-a adresat câteva cuvinte grele Biancăi Andreescu, locul 24 WTA, la finalul partidei din turul III de la Miami, câștigată de Andreescu, scor 6-4, 4-6, 6-1. Germanca nu este prima și, probabil, nici ultima care are o altfel de atitudine după un meci lung și cu multe evenimente.

Strângerea de mână e gestul care pecetluiește un meci de tenis. Unii jucători mai spun și câteva cuvinte în acele secunde când palmele se întâlnesc. În cele mai multe cazuri, acestea sunt pozitive, însă există și episoade cum este cel petrecut între Angelique Kerber și Bianca Andreescu sâmbătă noaptea.

Cele două jucătoare s-au revăzut în turul al treilea la Miami, după ce canadianca în vârstă de 18 ani se impusese săptămâna trecută în finala de la Indian Wells. Andreescu a câștigat și partida din Florida, 6-4, 4-6, 6-1, iar la final, când s-au văzut la fileu, după două ore și zece minute de joc și o strângere rece de mână, Kerber i-a spus: „Ești cea mai mare regină a dramelor!”.

În timpul partidei, canadianca a chemat de trei ori fizioterapeutul pentru a o trata la umărul drept și de multe ori a părut că nu mai are energie, pentru ca apoi să zburde pe teren și să găsească soluții inspirate. Nu e un episod izolat, în ultimii ani în circuitul feminin strângerea de mână s-a devalorizat ușor.

Iată câteva dintre controversele care au stârnit multe comentarii.

Agnieszka Radwanska - sabine Lisicki, Wimbledon 2013: Un salut cu spatele

La capătul semifinalei câștigate de germancă, 9-7 în decisiv, poloneza a executat cel mai rece salut posibil, nu doar fără să-şi privească adversara în ochi, ci stând aproape cu spatele la ea! Întrebată de ce a procedat aşa, ea a răspuns: „Ce puteam să fac, să încep să dansez?”. Gestul a fost comentat atunci și de Martina Navratilova: „Nu mi-a venit să cred! Niciodată nu mi s-a întâmplat să nu-mi privesc adversara în ochi la capătul unui meci”. 

agnieszka radwanska sabine lisicki
FOTO: Guliver/GettyImages 

Barbora Strycova - Elina Svitolina, Tokyo 2014: lecția celei mai experimentate

În 2014, Elina Svitolina era una dintre jucătoarele care promiteau mult. La Tokyo, ea a învins-o în primul tur pe Barbora Strycova, mult mai experimentată, cu 6-4, 6-1. Când a venit vremea salutului, Elina a întins mâna când mai avea un metru până să ajungă la fileu, de fapt, vârfurile degetelor!, cu un gest scurt, vag superior. În primă fază, Strycova a rămas uimită de condescendența extremă a tinerei, dar şi-a revenit după o secundă, i-a luat mâna şi i-a scuturat-o ferm de câteva ori, bărbătește. 

barbora strycova elina svitolina

Iulia Putințeva - Magda Linette, Charleston 2017: De la un metru distanță

Kazaha Iulia Putințeva este una dintre jucătoarele cu un temperament vulcanic și de cele mai multe ori interacțiunile cu colegele sale de circuit sunt cu scântei. Unul dintre aceste episoade a devenit viral în 2017. După ce a pierdut în primul tur, în fața polonezei Magda Linette cu 6-4, 2-6, 4-6, Iulia i-a întins mâna de la un metru, având capul întors spre tribune. Multe jucătoare și-au exprimat atunci dezaprobarea față de gestul Iuliei, printre ele Caroline Wozniacki sau Mandy Minella.

yulia putintseva magda linnette

Patty Schnyder-Conchita Martinez, Charleston 2004: „Ai auzit ce a zis?”

Semifinala dintre Patty Schnyder și Conchita Martinez a avut multe momente tensionate care au culminat cu finalul. Frustrată de jocul superior al spaniolei, Patty a început să-i imite gesturile și loviturile. Când adversara a cerut înapoi o minge cu care câștigase un punct, elvețianca a interceptat-o și a pus-o în propriul buzunar! La final, învinsă cu 6-3, 6-4, Schynder s-a apropiat de fileu, unde Conchita o aștepta cu mâna întinsă, pentru salut.

Elvețianca a îndreptat la rândul ei mâna, dar a retras-o în ultima clipă, în schimb, s-a aplecat spre Martinez și i-a aruncat câteva cuvinte care au lăsat-o siderată. „Did you hear that?”, l-a întrebat iberica pe arbitrul de scaun, încă șocată, în timp ce Patty părăsea arena în mare grabă. Ce i-a spus însă nu s-a aflat până acum. 

Și băieții au episoadele lor

Două momente tensionate cu Tomas Berdych

În circuitul masculin au avut loc destule momente tensionate la fileu. Două dintre el l-au avut în centru pe cehul Tomas Berdych. Mai întâi, la Madrid, în 2006, când la final, în loc să ridice mâinile de bucurie pentru victorie, și-a pus degetul la buze, făcându-le semn fanilor să tacă, iar Rafa i-a spus că e „o persoană rea”.

berdyc

Al doilea incident l-a avut cu Nicolas Almagro, la Australian Open 2012. Cehul Berdych a refuzat să dea mâna cu Almagro invocând că acesta a direcționat intenționat o minge spre corpul său.

nicolas almagro

Guillermo Garcia Lopez - Lukas Rosol

O altă întâmplare ce ar intra în topuri este cea petrecută pe zgura de la București, în 2015, când, după un meci tensionat, Guillermo Garcia Lopez a refuzat să dea mâna cu Lukas Rosol, iar după câteva secunde, când spaniolul a întins el mâna, a venit rândul lui Rosol să refuze.

lukas rosol guilleromo garcia lopez

Radek Stepanke - Janko Tisparevic

Unul dintre cele mai încinse saluturi a avut loc în 2012, în Cupa Davis, în duelul Serbia-Cehia, când Radek Stepanek și Janko Tipsarevic erau să se bată pentru că la final cehul i-a dat degetul mijlociu în loc de întreaga palmă și l-a înjurat pe sârb. 

stepanek tipsarevic
Foto: Montreal Gazette

Citește și:

Angelique Kerber, ironizată de Nick Kyrgios după noul mesaj pentru Bianca Andreescu: „Ai făcut-o melodramatică și acum postezi asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
argus
argus  •  26 Martie 2019, 04:59

Nu cumva si Wozniaki si-a dat in “petic” dupa un meci cu Monica Niculescu? “deranjata” de sliceurile acesteia ar fi intrebat-o in final “tu crezi ca asta-i tenis?”

adriann_
adriann_  •  25 Martie 2019, 16:59

Alo, astia din redactie, ce e insultator in a spune ca si un *** nimerea sa ia un punct acolo la BAC, avand in vedere cat de usoare sunt subiectele alea? Puneti ma mana si cititi inainte sa cenzurati fara a avea habar de subiect https://en.wikipedia.org/wiki/Alex_(parrot)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  25 Martie 2019, 16:49
Postat de bazinga pe 25 Martie 2019, 16:44

Bai,tu ala cu 10 la bac,chiar ai o obsesie cu chestia asta,nu-i asa?Oi fi tu un geniu pustiu ,cu 10 la BAC si nu isi da nimeni seama?Ia nu mai da tu lectii ca nu te recomanda nici vocea,nici talentul!

Liniste acolo ***. *** :))) Pe bune acum, mi se pare de neinteles cum poate cineva lua SUB 2 (DOI!!!) la Bac, in conditiile in care subiectele sunt incredibil de usoare. *** :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close