SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Bianca Andreescu, destăinuiri înainte de Australian Open: „Obișnuiam să stau în pat și să plâng”

Bianca Andreescu // foto: Guliver/gettyimages +30   FOTO
Bianca Andreescu // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 ianuarie 2021 11:30 / Actualizat duminica, 31 ianuarie 2021 12:46

Jucătoarea de tenis Bianca Andreescu (20 de ani, locul 8 WTA) se pregătește pentru Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Aflată în carantină după sosirea în Australia, canadianca s-a destăinuit într-un interviu amplu acordat celor de la The Guardian.

Bianca Andreescu a pătruns în topul celor mai bune jucătoare ale lumii în 2019. Jucătoarea de tenis a început anul pe locul 152 în lume, iar în octombrie a atins cea mai bună poziție a carierei în ierarhia WTA, locul 4. Punctul culminant al carierei jucătoarei cu origini românești a fost în septembrie 2019, când a învins-o pe Serena Williams și a cucerit US Open, primul său turneu de Grand Slam.

Deși încă tânără, la 20 de ani Bianca a suferit deja un număr important de accidentări. Subiectul este unul delicat pentru aceasta, Bianca preferând să îl evite: „Nu îmi place să petrec mult timp vorbind despre accidentările mele, dar acest lucru face parte din viața de sportiv. Încerc să previn accidentările atât de mult cât pot și sper să nu mai dau interviuri despre acest lucru”.

Bianca Andreescu, despre dificultățile din 2020: „Uneori stăteam în pat și plângeam”

Anul trecut, când pandemia de COVID-19 a izbucnit iar Canada a impus carantina, Bianca se refăcea după accidentări la genunchi, respectiv la talpă. Problemele medicale, cuplate cu stresul adus de pandemie, aproape au doborât-o: „Ca toată lumea, am avut zilele mele proaste. Uneori stăteam în pat și plângeam pentru că nu puteam să fac nimic”.

Bianca Andreescu va concura la Australian Open

După un an delicat, în care accidentările au măcinat-o și pandemia de coronavirus a oprit turneele de tenis, Bianca s-a refăcut și va lupta la Australian Open pentru cucerirea celui de-al doilea său trofeu de Grand Slam din carieră.

„Știu că nu am jucat de peste un an, ceea ce este o nebunie. Dar asta este realitatea. Nu știu la ce să mă aștept de la primul meu turneu după revenire. Vreau doar să merg acolo, să mă simt bine. Să fiu fericită că m-am întors pe teren”.

Ultimul meci al Biancăi a avut loc pe 30 octombrie 2019, cu Karolina Pliskova. La 1-0 la seturi pentru cehoaică, Bianca s-a retras, forțată de o accidentare.

FOTO. Răsfoiește o galerie foto spectaculoasă cu Bianca Andreescu

+26 FOTO

Citește mai multe știri din tenis:

Mihaela Buzărnescu și Patricia Țig, eliminate în primul tur la Gippsland Trophy! Ana Bogdan merge mai departe la Yarra Valley Classic

Simona Halep și-a aflat prima adversară din 2021! Împotriva cui debutează la Gippsland Trophy

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează