SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Bianca Andreescu a luat o decizie dificilă: s-a retras de la US Open, chiar înainte de startul turneului

Bianca Andreescu / Sursă foto: Imago Images
Bianca Andreescu / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2023 19:35 / Actualizat duminica, 27 august 2023 19:51

Bianca Andreescu (23 de ani, #51 WTA) și-a anunțat retragerea de la US Open, chiar înainte de startul turneului de Mare Șlem de la New York. Jucătoarea canadiană nu s-a refăcut după accidentarea suferită la spate, care o împiedicase să ia startul și la Cincinnati.

Campioană la US Open în 2019, Bianca Andreescu se confruntă din nou cu o accidentare. De data aceasta, jucătoarea canadiană cu origini românești are probleme la spate. Nerefăcută, fostul #4 mondial a anunțat că nu va juca la Flushing Meadows anul acesta.

Andreescu s-a accidentat în timpul turneului de la Washington, în meciul pierdut în fața Martei Kostyuk. „Principalul meu obiectiv va fi să îmi odihnesc spatele așa cum are nevoie”, declarase ea la acel moment. Ulterior, s-a retras și de la Cincinnati, iar acum a devenit o certitudine că nu va fi pe teren nici la New York.

Bianca Andreescu nu e la prima accidentare din acest an

Primăvara aceasta, Bianca Andreescu a părăsit turneul de tenis de la Miami într-un cărucior cu rotile. Ea s-a accidentat la glezna stângă în meciul cu Ekaterina Alexandrova și a absentat săptămâni bune din circuit. Aceasta a făcut apoi dezvăluiri despre calvarul cu care s-a confruntat:

„Am muncit mult psihic pentru a încerca să scap de frică și de tulburarea de stres post-traumatic în urma incidentului pentru că a fost foarte, foarte dureros. Am jucat pe zgură și o accidentare ar putea să fie destul de înfricoșătoare, dar cred că sunt pe drumul cel bun”, spunea ea după ce a participat la turneul de la Madrid.

VIDEO Bianca Andreescu, protagonista unui mini-documentar realizat de WTA

Citește și alte știri din tenis: 

Simona Halep, dezvăluire despre cazul de dopaj: „Am primit o veste de la avocatul meu! Sunt foarte dezamăgită”

VIDEO Simona Halep, mărturie în cazul de dopaj: „E greu să trăiești în stilul acesta. Am refuzat să cred!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Trandafir
Trandafir  •  28 August 2023, 10:19

Din Romania au participat in calificari patru tenismene, pe tabloul principal la simplu 5, la dublu 3. Succes tuturor romancelor !

parpalache
parpalache  •  28 August 2023, 08:12

Și Paula Badosa s-a retras!Așa ca a ramas tot...blocul slav(Swiatek,cehoaicele,Rybakina,Șabalenka)!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close