SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

BIANCA ANDREESCU // Sebastian Popa, singurul român care a lucrat cu Bianca Andreescu, explică secretele noii senzații din tenis: „E un geniu! Face asta zilnic și așa ajunge să găsească soluții noi”

Bianca Andreescu // FOTO: Reuters
Bianca Andreescu // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 25 martie 2019 10:37

Bianca Andreescu, 18 ani, locul 24 WTA, este noua senzație din tenisul mondial, după ce a câștigat turneul de la Indian Wells, iar la Miami are prestații de excepții.

Libertatea a stat de vorbă cu antrenorul Sebastian Popa, singurul român care a lucrat cu Bianca Andreescu. Cei doi au colaborat în 2010, timp de 3 luni. Acesta a explicat secretele din spatele ascensiunii fulminante a Biancăi Andreescu și cum a ajuns aceasta una dintre vedele circuitului WTA.

„Erau zile în care avea poftă mai mare de tenis, altele în care avea mai puțină. Era foarte subțire, slabă. Auzisem că făcuse și patinaj, motiv pentru care avea o mare stabilitate. Era bine închegată pe picioare și schimba direcția cu ușurință. După ce lovea mingea, se echilibra imediat. Avea acel echilibru dinamic.

Bianca provine dintr-o familie simplă, modestă, detașată. Părinții nu au influențat-o negativ, iar asta a ajutat-o pe Bianca. Simplitatea prin care s-a dezvoltat e importantă”, a declarat Sebastian Popa pentru Libertatea.

„Bianca Andreescu e un geniu”

Bianca este geniu! Spre deosebire de alții, și l-a scos la iveală. A lăsat geniul să iasă. Mi s-a părut deosebit faptul că a menținut rutina.

După ce mă trezește, nu mănâncă, nu se uită pe telefon, până ce nu se calibrează, astfel încât corpul să intre în armonie. Începe ziua cu 15 minute de meditație și vizualizează ceea ce are de făcut în ziua respectivă. Își găsește echilibrul fizic, psihic. De aici bucuria pe care o vedem în jocul ei. Așa ajunge să găsească soluții noi. A dobândit creativitate, cu foarte mult echilibru. Nu face robotizat”, a adăugat antrenorul Sebastian Popa.

Citește AICI interviul integral cu antreonrul român care a lucrat cu Bianca Andreescu 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
lapusneanul2
lapusneanul2  •  25 Martie 2019, 13:36

daca begu nu dormea pe ea la 5-1 si 30-15, "geniu" era acasa demult..:)

adriann_
adriann_  •  25 Martie 2019, 12:43
Postat de adriann_ pe 25 Martie 2019, 11:41

Sunt fermecatori verisorii mai indepartati ai lui Halep (astia sunt toti rude intre ei) care nu prididesc sa posteze aici mesaje despre faptul ca Andreescu ar fi canadianca si nu ar avea nici o treaba cu Romania. :)))

Ce va spuneam eu? ;)

bazinga
bazinga  •  25 Martie 2019, 12:41

Nici macar nu e nascuta in Romania....asadar-NU ESTE ROMANCA!Care-i problema?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează