SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2019

BIANCA ANDREESCU - SERENA WILLIAMS 6-3, 7-5 // CTP pornește o uriașă dezbatere: „De câte ori câștigă Simona, trăim cu teama că vraja se termină. Când mă uit la Bianca, văd altceva!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 septembrie 2019 12:28

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (62 de ani) a comentat deznodământul finalei de la US Open dintre Bianca Andreescu (19 ani) și Serena Williams, câștigată de canadiancă în două seturi, scor 7-5, 6-3.

În textul său de pe republica.ro, CTP face o paralelă între victoriile reușite de Simona Halep și Bianca Andreescu în fața Serenei Williams, la Wimbledon, respectiv US Open.

„Simona a învins-o pe Serena în finala de la Wimbledon. Bianca a învins-o pe Serena în finala de la US Open. Sunt la fel cele două victorii în două seturi? Nu. 

Simona Halep a biruit ca la Rovine sau ca la Călugăreni. În fața tăvălugului Williams, ea a săpat gropi, a plantat țepușe în iarba Londrei, s-a strecurat pe sub burta cailor, a rezistat năvalei, contraatacând cu vitejie de câte ori s-a putut. O armată de răzeși, mică și curajoasă, față cu Aliotmanul. 

Înfruntarea Andreescu-Williams a fost o ciocnire între cavaleri înzăuați în turnir. Din prima clipă, Bianca s-a așezat mental și ca atitudine pe același nivel cu Serena. Ai lance, am și eu, ai spadă, am și eu, scutul pot să-l arunc și să ne batem parte-n parte. La as, Bianca a răspuns cu as, la retur decisiv, cu retur decisiv, când Serena a atacat n-a făcut niciun pas în spate sau lateral, a atacat și ea frontal. 

Definitoriu pentru condiția psihică a canadiencei de origine română a fost momentul revenirii Serenei de la 1-5 și minge de meci. Bianca nu a trăit acea minge de meci ca pe marea ocazie a vieții ei, care nu se știe când se va mai ivi. A tratat-o cu gândul «e o minge de meci în prima mea finală de Grand Slam, pot s-o câștig, pot s-o și pierd. Nu e nicio rușine la Serena, mă așteaptă și alte finale de GS, valoarea și timpul sunt de partea mea. Am venit pregătită să joc 3 seturi, oricât de lungi, dacă e nevoie...». Această suprimare a dramatizării a ajutat-o să câștige imediat după ce a fost egalată la 5. 

Și trebuie s-o spunem: Simona Halep e o întâmplare minunată, care s-a făcut singură, a României. Bianca Andreescu este produsul superb al unui sistem, al atitudinii față de tenis și de sport dintr-o țară democratică bine rânduită. 

De câte ori câștigă Simona, trăim cu teama ascunsă că vraja se termină, că poate e ultima. Când mă uit la Bianca, văd, după fiecare victorie, șirul celor ce vor veni ani mulți de-acum înainte...”, a scris CTP.

Vezi și: 

FOTO Toți românii au remarcat gestul Biancăi! Ce a făcut imediat după ultimul punct al finalei 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (65)
visinu
visinu  •  09 Septembrie 2019, 01:09
Postat de merace pe 08 Septembrie 2019, 19:46

ce a facut Simona e una, si ce asteapta presa de la ea e alta! Acum cu Bianca, a aparut alt subiect speculativ de profitat: e mai buna Bianca sau Simona? Orice e posibil, dar profetii de presa recunosc ei oare cand gresesc, sau doar fac profetii bine platite desi sunt neimplinite?!

Uitandu-ma atent, as zice ca parca e mai buna Simona decat Bianca. Desi in circuit sunt multe jucatoare care sunt mult mai bune decat amandoua. De exemplu Cirstea, Gorges, Sarapova, Wozniacki.

visinu
visinu  •  09 Septembrie 2019, 01:03
Postat de Valentin Stroia pe 08 Septembrie 2019, 21:02

1. Nu mai este româncă. 2. Nemaifiind româncă are mentalitate de învingător, nu de slugă. 3. Nu mai cred că această adunătură numită poporul român, va renaște.

Nu e gresit s-o numesti romanca (are etnie romana, cetatenie romana, a copilarit in Romania). Nu e gresit s-o numesti nici canadianca (s-a nascut in Canada, a trait in Canada, are cetatenie canadiana si a ales sa reprezinte Canada). Iar ca popor nu suntem nici mai buni nici mai rai ca altii. Nu mi-e rusine ca sunt roman dar nici nu sunt mandru de asta.

886908064769299
Zamfir Dorin  •  09 Septembrie 2019, 00:27

un om prost si rau ,care scrie prostii si rautati !

Vezi toate comentariile (65)
Comentează