SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2019

BIANCA ANDREESCU - SERENA WILLIAMS 6-3, 7-5 // Presa din State, fascinată de familia Andreescu: 5 detalii savuroase remarcate de jurnaliștii americani

Articol de - Publicat duminica, 08 septembrie 2019 11:08

Bianca Andreescu (19 ani) s-a impus aseară în turneul de la US Open după victoria impresionantă reușită în fața Serenei Williams, scor 6-3, 7-5, după o oră și 41 de minute de joc.

Succesul jucătoarei cu origini românești a creat o emulație fără precedent în Canada, țară care nu mai dăduse niciodată un câștigător în turneele de Mare Șlem. Inclusiv jurnaliștii americani i-au acordat o atenție sporită Biancăi, publicația heavy.com trecând în revistă 5 detalii inedite despre Maria și Nicu, părinții Biancăi:

1. Presa de peste Ocean scrie că Maria, cea care a avut o serie de apariții extravagante pe durata acestui turneu, lucrează într-o firmă de investiții cu sediul în Toronto. Absolventă a Universității din Craiova, Maria e originară din România, la fel ca Nicu, soțul ei.

Cei doi s-au dedicat în totalitate îndrumării fiicei lor către tenis, urmărindu-i apoi cariera Biancăi în cel mai fin detaliu. Sursa citată scrie că aceștia urmăreau meciurile fiicei sale chiar și din avion, în momentele în care nu puteau fi prezenți în tribune, întrebând însoțitorii de bord dacă există wi-fi în aeronavă.

2. Nicu, tatăl Biancăi, este inginer la Matcor Automotive Inc, acesta păstrându-și meseria pe care o avea și în România.  

Personalitate mai retrasă decât Maria, Nicu a fost totuși prezent la toate partidele fiicei sale de la US Open, filmând de fiecare dată pe fază, cu telefonul mobil, momentele în care „Bibi” celebra victoriile. 

În august, după succesul lui Andreescu de la Rogers Cup, Nicu a vorbit cu televiziunile din România, mărturisind că se simte în primul rând român. În urmă cu an, Bianca i-a transmis un mesaj cu ocazia de la naștere pe instagram, adresându-i-se în română: „Te iubesc”.

3. Jurnaliștii americani au dedicat rânduri consistente și legăturilor pe care „clanul” Andreescu le are cu România, notând că părinții ei au venit pentru prima oară în Canada în 1994. Bianca a fost născută la Toronto, în 2000.  

„Am ajuns în Canada cu două valize, iar asta a fost tot. Am avut o impresie bună încă de când am sosit aici, venind dintr-o fostă țară comunistă. Am vrut să venim în Canada și să începem o viață nouă”, spunea Nicu Andreescu într-un interviu pentru Globe and Mail.  

Între 2006 și 2009, Bianca Andreescu și familia sa au revenit în România, unde micuța Bianca a început să facă primii pași în tenis.

4. Un alt detaliu interesant remarcat de jurnaliștii americani a fost deosebita relație pe care Bianca o are cu mama sa. În timpul unui interviu de la ediția din acest an de la US Open, Bianca a numit-o pe Maria Andreescu „cea mai cool persoană pe care o știu”.

Bianca postează numeroase fotografii cu mama sa și e mândră să facă public atașamentul care o leagă de aceasta. „Fără tine, nu știu ce aș face. Dar cu tine, nu e nimic ce n-aș putea să fac!”, a scris Bianca pe Instagram, la o aniversare a celei care i-a dat viață.

Un detaliu spectaculos este că Maria a învățat-o în copilărie pe Bianca unele aspecte legate de meditație, yoga și tehnici de vizualizare mentală, noțiuni care o ajută pe Andreescu să depășească momentele dificile din timpul partidelor. 

5. Cățelul Coco Andreescu, animalul de companie al familiei, a făcut senzație la US Open, fiind cooptat în staff-ul Biancăi. Maria, mama jucătoarei, a fost surprinsă în mai multe rânduri alături de patruped, care a primit chiar o acreditare din partea organizatorilor.

„Trebuie să avem grijă de cățel în permanență, îi place să sară”, spunea Nicu Andreescu, într-un interviu pentru The New York Times.

Vezi și:

FOTO Toți românii au remarcat gestul Biancăi! Ce a făcut imediat după ultimul punct al finalei

VIDEO Bianca Andreescu a sărbătorit triumful de la US Open ca Nadal + Mama ei a atras toate privirile în lojă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
klop
klop  •  10 Septembrie 2019, 20:25
Postat de rivaldinho pe 08 Septembrie 2019, 17:28

Felicitari, o familie foarte mandra! Ma uit in ochii tatalui ei. Familia Andreescu nu doreste oare ca Bianca sa reprezinte totusi Romania?

Sa reprezinte pe ... avatarul tau? Pe Gigi Becali?

caoradea
caoradea  •  09 Septembrie 2019, 00:46

S-a nascut in Canada ? Atunci ? E canadianca de nationalitate romana. Punct. Avem si noi cetateni de alta nationalitate. Si ? Cand castiga ceva pt Romania nu conteaza ce etnie au. Asa e si Bianca. A castigat pt Canada. Simplu.

adriann_
adriann_  •  08 Septembrie 2019, 22:11
Postat de paiazze pe 08 Septembrie 2019, 17:19

Pun pariu ca n-ai fi in stare sa-mi spui un "aspect" la care canadianca asta e acum peste Halep, pentru care canta totusi imnul Romaniei. Nici macar la mutra nu e peste Halep, asa, nasoasa cum o fi ea, si asta e urata cu spume. @danut - bai, creier de galusca, adica daca eu nu o ridic in slavi pe Bianca Andreescu sunt antiroman. Dar daca o injur pe Halep e bine. Cap ai, minte ce-ti mai trebuie. Sa fie viitorul numar 1 mondial, sunt foarte bucuros ca i-a mai dat o palma *** ***.

Lasa-ne ma cu cipanca ta, ca aia e romanca fix cat Loti Boloni si Imre Ienei, cu MAREA diferenta ca aia doi nu s-au dat romani ncoidata.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close