SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Bianca Andreescu, după ce a întors de la 2-5 în decisiv: „M-am uitat spre loja mea și toată lumea era roșie la față!”

Bianca Andreescu în acțiune pe iarba londonez Foto Guliver/GettyImages
Bianca Andreescu în acțiune pe iarba londonez Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 07 iulie 2023 20:23 / Actualizat vineri, 07 iulie 2023 21:41

Campioana de la US Open 2019, Bianca Andreescu, 23 de ani, #50WTA, s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon, după o luptă titanică în partida cu Anhelina Kalinina, #26WTA, 6-2, 4-6, 7-6 (7) în 2 ore și 46 de minute

A condus cu 6-2, 4-2, apoi lucrurile s-au complicat pentru Bianca Andreescu, 23 de ani, actualmente a 50-a jucătoare a lumii, în meciul din turul secund cu ucraineanca Anhelina Kalinina, 26 de ani, locul 26 mondial. Până la urmă, jucătoarea canadiană de origine română a răzbit, impunându-se cu 6-2, 4-6, 7-6 (7), după 2 ore și 46 de minute de joc.

Campioana de la US Open 2019 a spus în conferința de presă care a urmat victoriei sale că felul în care a curs partida cu Kalinina i-a amintit de acel an, cel mai bun al carierei ei. Atunci a cucerit, de asemenea, titlurile în turneele WTA 1000 de la Indian Wells și Toronto, aducând în fața lumii tenisului imaginea unei jucătoare diferite, inventivă și originală.

Bianca Andreescu: „Îmi repetam încontinuu că nu s-a terminat”

„În setul al treilea am fost condusă cu 5-2 și mi-am spus că trebuie să continuu să lupt. Îmi repetam încontinuu că nu s-a terminat. Mi-am reactivat amintiri din 2019, în sezonul acela au fost multe meciuri în care am fost condusă și am întors”, a explicat Bianca.

Multe momente nebune pe parcursul înfruntării din turul 2 de la Wimbledon, iar Andreescu le-a enumerat cu umor. „Să vedem. Toate ocaziile în care mingea a sărit defectuos. Toate intervențiile norocoase ale fileului - m-au enervat tare, tare mult. Smash-ul pe care l-am ratat la 2-2. 

3 titluri WTAa cucerit Bianca Andreescu în carieră, toate în 2019, Indian Wells, Toronto și US Open

Faptul că primul serviciu nu prea a funcționat. Câteva backhand-uri în lung de linie pe care le-am reușit. Apoi, când m-am uitat spre loja mea și toată lumea era roșie la față, parcă făceau atacuri de inimă unul după altul. Da, au fost câteva”, a spus Bianca, izbucnind în râs.

Bianca Andreescu: „Am revenit la rădăcinile mele”

Fostul număr 4 mondial a vorbit și despre faptul că s-a întors, din noiembrie 2022, la unul dintre antrenorii cu care a lucrat în programul Tennis Canada pe când avea 14 ani, Christophe Lambert. 

„Într-un fel, am revenit la rădăcinile mele. El m-a ajutat foarte mult. Înțelege tenisul în general și jocul meu în special. Simt că îmi dă multă libertate, să mă bazez pe intuiția mea, fiindcă atunci ating cel mai bun nivel al meu. Îl privesc și îmi spune mici lucruri, ici, colo, dar per total are multă încredere în mine”, a detaliat ea.

Antrenorul francez în vârstă de 57 de ani și-a părăsit jobul de la federația neozeelandeză imediat ce a primit propunerea din partea Biancăi. El ocupa din martie 2020 postul de director pentru înalta performanță. „A fost o ofertă pe care nu o puteam refuza”, a dezvăluit Lambert anul trecut pentru site-ul Stuff.

Andreescu își dorește să își îmbunătățească poziția în clasamentul mondial astfel încât să fie din nou cap de serie în turnee. Deocamdată, a bifat o performanță în premieră: e primul an când atinge măcar turul 3 în mai multe turnee de Grand Slam, la Roland Garros și Wimbledon.

Citește și alte știri din tenis: 

Ce păcat! Ana Bogdan pierde un meci de un dramatism feroce! 5 mingi de meci ratate în cel mai lung tie-break din istoria turneelor feminine de Grand Slam!
Wimbledon
Ce păcat! Ana Bogdan pierde un meci de un dramatism feroce! 5 mingi de meci ratate în cel mai lung tie-break din istoria turneelor feminine de Grand Slam!
Irina Begu, eliminată în turul secund de la Wimbledon » Accidentată, n-a avut nicio șansă în fața rusoaicei Blinkova
Wimbledon
Irina Begu, eliminată în turul secund de la Wimbledon » Accidentată, n-a avut nicio șansă în fața rusoaicei Blinkova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează