SPORTURI  »  TENIS  »  PROTEST

Boris Becker provoacă un întreg scandal în închisoare » Familiile deținuților au trecut la proteste, când au aflat ce face fostul tenismen după gratii

Penitenciarul Huntercombe
Penitenciarul Huntercombe

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 iulie 2022 09:47 / Actualizat miercuri, 13 iulie 2022 13:07

Germanul Boris Becker (54 de ani) a stârnit nemulțumire printre ceilalți deținuți. 

Aflat în închisoarea Huntercombe, din Marea Britanie, fostul mare jucător de tenis a devenit profesor. 

El predă educație fizică deținuților și le vorbește despre beneficiile sportului și ale dietei. Însă noua lui funcție îi nemulțumește pe restul deținuților. 

Boris Becker provoacă un întreg scandal în închisoare » Familiile deținuților au trecut la proteste, când au aflat ce face fostul tenismen după gratii
Boris Becker//FOTO: Guliver/GettyImages

Boris Becker, acuzat că are privilegii în închisoare

 Familiile altor deținuți au trimis scrisori de protest către conducere, considerând că Becker este privilegiat. 

„În mod normal, trebuie să petreci mai mulți ani închisoare pentru a fi numit profesor. Această slujbă e văzută ca un privilegiu. Dar Becker a fost ales doar la câteva săptămâni de la încarcerare. 

Există foarte multă frustrare. Familiile deținuților au trimis scrisori pentru a se plânge”, dezvăluie o sursă pentru The Sun. 

Becker, mutat din închisoare în mai 

 Închis la Wandsworth, o instituție veche de 170 de ani, pe care jurnaliștii englezi o descriu drept „ruinată, supraaglomerată și infestată cu șobolani”, Becker a schimbat în mai închisoarea. Fostul tenismen a fost transferat la închisoarea Huntercombe, un penitenciar de categoria C, unde nivelul de securitate este mai scăzut față de Wandsworth. 

Huntercombe se află în Oxfordshire și este o închisoare destinată străinilor. Este considerată mult mai decentă și sigură, iar prizonierii pot participa la mai multe activități, precum mersul la sala de forță, fotbalul sau baschetul. 

Transferul către Huntercombe este un semn că autoritățile din Anglia sunt pregătite să îl deporteze pe Bekcer înapoi în Germania după ce acesta își ispășește sentința. 

Boris Becker, vinovat de ascunderea bunurilor pentru plata datoriilor

 Becker a fost găsit vinovat în dosarul falimentului personal. Triplul campion de la Wimbledon a ascuns peste 2,5 milioane de lire sterline, aproximativ 3 milioane de euro, pentru a evita plata datoriilor.  

Acesta a fost declarat în faliment personal în anul 2017 și acum este condamnat pentru trei capete de acuzare: înstrăinarea de proprietăți, nedezvăluirea averii şi ascunderea datoriilor.  

Fostul mare tenismen a fost încarcerat pe 29 aprilie 2022.   

Citește și:

Kyrgios s-a ținut de cuvânt » Petrecere cu bere și tequila după finala de la Wimbledon

Kyrgios, elogiat de o legendă a tenisului: „E un geniu, avem nevoie de el” +„L-am mai invitat la o bârfă, dar mereu găsește scuze”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
alenb
alenb  •  13 Iulie 2022, 22:27

Condamnat pentru ascunderea bunurilor.. iar la noi multi il vad pe gh popescu victima justitiei cand el participa la fraudarea cluburilor prin comisioanele agentilor.

istet10
istet10  •  13 Iulie 2022, 21:21
Postat de ucluj2011 pe 13 Iulie 2022, 10:51

Trebuie să fii mai mulți ani în închisoare ca să fii profesor pentru uin deținut oarecare. Becker nu este un deținut oarecare exact cum și în libertate nu este un om oarecare! Este Becker , un fost MARE tenisman. Nu cred că ăsta este un privilegiu , este ceva normal!

Pai cum sa fie normal? Tu nu ai proprietatea termenilor. Sa fie normal inseamna sa respecte o norma. Ori tocmai asta se reclama, ca nu se respecta o norma care prevede acea vechime. Poate afli si tu ca in lumea civilizata nu este permisa o astfel de abordare. In fata legii toti sunt egali.

tororosso
tororosso  •  13 Iulie 2022, 17:16
Postat de Sharapov pe 13 Iulie 2022, 13:35

Toti care au fost manageriai de catre tiriDRAC, au cam ajuns pe la PARNAIE sau in FALIMENT !!! De ce oare ? ? ?

Problema era la vremea aceea au fost procese și cuimplicarea lui Steffi Graf tot sub manageriatul mustăciosului .

Vezi toate comentariile (8)
Comentează