SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

BRD Bucharest Open 2018 // Reacția genială a Mihaelei Buzărnescu după calificarea în semifinale: "Chiar nu mai sunt bilete? Nici online? Incredibil!" + Cronica meciului

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor +8   FOTO
Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 20 iulie 2018 20:53

Mihaela Buzărnescu (30 de ani/25 WTA) a învins-o pe chinezoaica Yafan Wang (24 de ani/84 WTA), scor 7-6(7-4), 6-3, și s-a calificat în semifinalele turneului BRD Bucharest Open.

Mihaela Buzărnescu și Yafan Wang au dus o luptă aprigă în primul set, unul întins pe o oră și 15 minute, care s-a decis la tie-break. Primul game a oferit indicatorul pentru ce avea să urmeze.

Chinezoaica în vârstă 24 de ani, clasată pe locul 84 WTA, a început la serviciu, iar game-ul a fost unul lung în care românca, 25 WTA, a avut patru șanse de break. Încurajată de spectatorii din tribune, Miki avea să câștige pe serviciul adversarei în game-ul al treilea, însă Wang a reușit să-și facă din nou loc în meci, egalând la 2.

Puțin mai târziu în partidă, Mihaela a avut parte de un eveniment neplăcut, după un punct pierdut, a aruncat cu racheta de zgură, iar aceasta i-a ricoșat în ochi, deplasându-i lentila de contact de pe ochiul stâng. Situația a fost rezolvată de intervenția medicului, iar românca a putut să continue în aplauzele frenetice ale spectatorilor.

Echilibrul avea să se rupă din nou în game-ul al optulea, fapt care a dus-o pe chinezoaica în ipostaza de a servi pentru a închide setul. Cu nervii închiși undeva pentru câteva minute, Mihaela Buzărnescu a reușit să concentreze și să amâne deznodământul, unul care a avut loc în tie-break, iar a 25-a jucătoare a lumii s-a impus cu 7-4.

În timp ce soarele cobora spre orizont și împrăștia o lumină caldă peste Terenul Central, Mihaela continua să caute soluții pentru jocul solid și de pe fundul terenului al chinezoaicei. Au fost din nou multe break-uri, dar până la urmă românca avea să se impună cu 7-6 (4), 6-3. O victorie sigilată cu un forehand direct câștigător și cu un zâmbet.

Este a cincea semifinală a lui Buzârnescu în acest an, acolo unde o va întâlni pe croata Petra Martici, cea care a jucat în turul precedent un meci maraton cu Laura Siegemund, unul care durat 3 ore și șapte minute. Cele două s-au duelat în acest sezon pe iarba de la Birmingham, iar Mihaela s-a impus. 

43de lovituri direct câștigătoare a adunat Mihaela Buzărnescu azi, dar și 38 de greșeli neforțate

"Wang a jucat incredibil. Poate nici eu n-am fost la cel mai bun nivel. îmi pare rău pentru ieșirile mele din timpurile meciurilor. Presiunea e destul de mare. Vreau să vă arăt cel mai bun tenis și nu e ușor. Vreau să demonstrez că se poate juca tenis și la această vârstă", a declarat Mihaela Buzărnescu după meci.

Mihaela s-a arătat surprinsă de faptul că s-au vândut toate biletele pentru ziua de mâine de la turneul bucureștean: "Chiar nu mai sunt bilete? Nici online? Incredibil!".

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (14)
109684413202521
Cornel Brincoveanu  •  21 Iulie 2018, 10:59

Daca MIHAELA nu ia nici de data asta un turneu WTA, adio mama ! Nu vad unde va fi mai aproape de dezideratul asta! Merita cu prisosinta si cred ca si adversarele din acest an i-o permit ! Sper sa nu aiba iar vreo cadere nervoasa acuta !

gilos
gilos  •  21 Iulie 2018, 09:15

Reactie geniala ?? Vrei sa spui reactie idioata...te miri ca pr.oasta...daca terenul central este lasat in paragina de trio-ul isarescu-firea-dancila, ce mare minune ca s-au vandut cele cateva sute de bilete scoase la vanzare ?

stoichkov10
stoichkov10  •  21 Iulie 2018, 07:18
Postat de sala_dalles pe 21 Iulie 2018, 07:11

Tot respectul pentru ea dar aici la mine mi s-a intimplat de citeva ori cind am fost intrebat din ce tzara vin ? Cum le-am spus mi s-a raspuns . Simona Halep .

bine Nadia :)

Vezi toate comentariile (14)
Comentează