SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

BRD BUCHAREST OPEN. Mihaela Buzărnescu ia o decizie neașteptată după turneul de la București: "Ce să fac?"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 iulie 2018 17:31

Mihaela Buzărnescu (30 de ani/25 WTA) a părăsit turneul BRD Bucharest Open în semifinale după ce a fost învinsă de Petra Martic (27 de ani/locul 60 WTA), scor 4-6, 4-6.

"A fost dificil astăzi. Petra Martic s-a mişcat foarte bine pe teren, m-a forţat de multe ori să greşesc. S-a simţit şi o oboseala la un moement dat, a fost şi foarte cald la București. Voi încerca să mă refac pentru meciul de dublu şi vom vedea pe parcurs cum mă descurc", a declarat Buzărnescu imediat după înfrângerea cu Martic. 

  • Mihaela Buzărnescu și și Raluca Olaru joacă în semifinalele probei de dublu astăzi, de la 19:00, împotriva perechii Danka Kovinic - Maryna Zanevska.

PAUZĂ DUPĂ BUCUREȘTI

Mihaela Buzărnescu a participat la nu mai puțin de 32 de turnee în 2018, mai mult decât orice altă jucătoare din top 10, și va lua o pauză după turneul de la București. 

"Dacă jucam acum în străinătate poate nu era așa de adâncă oboseală aceasta. Am jucat prea multe meciuri fără pauză. După acest turneu voi avea o pauză și apoi voi merge în America să pregătesc US Open. Ce să fac? Sunt și eu om, nu robot", declara Mihaela după debutul la București.

Vezi și: Reacție nervoasă a Mihaelei Buzărnescu » A înjurat și a aruncat cu racheta în panouri: "De ce p... m... nu?!"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
merace
merace  •  22 Iulie 2018, 16:53

Ascensiunea rapida se pare ca i-a produs o presiune psihica pe care nu o mai controleaza, si asta ii afecteaza si jocul. Are nevoie de o pauza si de un psiholog.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  22 Iulie 2018, 00:33

În particular, Mihaela e o fată educată, de bun simţ. Pe teren se schimbă, însă, două fiind cauzele : 1 - frustrarea că a avut o carieră minată de accidentări şi de şicanele FRT; 2 - pasiunea pentru tenis, ambiţia şi dorinţa de a recupera timpul pierdut. Ştie că nu mai are mult timp, s-a investit mult în ea de către familie (moral şi chiar financiar), visele ei erau mari şi nu s-au împlinit încă şi vrea să ardă etapele, să facă într-un an cât în alţi 10 pierduţi. Saltul incredibil în clasament i-a dat speranţe. Pe de o parte vrea să-şi recapete încrederea în turnee mici, pe de altă parte are nevoie şi de bani. Aşa se va autodistruge ! Are nevoie de un manager bun sau măcar de sfaturi bune, nu poate participa la toate turneele sau şi la dublu ! Să studieze tactica Simonei (fără interesul pentru pariuri !) şi să ia şi pauze de pregătire sau relaxare şi să participe doar la turneele care o avantajează (puncte, premii). Nu turneele mici sau cele de dublu aduc sponsori, bani şi puncte !

625174667853085
Leonard Giubelan  •  21 Iulie 2018, 23:08

Mihaela Buzărnescu este în ascensiune. Valoarea ei reală este mai ridicată decât poziția ei oficiala din clasament. Este adevărat că manifestă unele ieșiri verbale nepotrivite pentru o arenă de tenis, cu atât mai mult pentru ea ca persoană educată si preocupată de un succes în carieră. Eu însă îi acord credit că ea va trece de aceste exprimări neadecvate, se va controla treptat si isi va direcționa energia spre un joc din ce în ce mai bun. Iar jocul ei o va duce totuși spre top 10 cât de curând. Excelsior, Mihaela!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează