SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

BRD BUCHAREST OPEN // VIDEO Jaqueline Cristian visează măreț după meciul cu Sorana Cîrstea: „A fost cea mai mare victorie a carierei mele!”

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2019 19:40

Jaqueline Cristian (21 de ani, 210 WTA) a învins-o în primul tur de la BRD Bucharest Open pe Sorana Cîrstea (29 de ani, 81 WTA), după o bătălie epuizantă, 6-4, 4-6, 6-2.

Opt românce pe tabloul principal, unele intrate direct, altele cu wild card, altele venite din calificări sau ca lucky loser, iar două dintre ele s-au înfruntat încă din primul tur. Sorana Cîrstea, singurul cap de serie tricolor, și Jacqueline Cristian, un duel care s-a întins pe două ore și 18 minute în soarele cald al după-amiezei și care a pus-o în prim-plan pe jucătoarea din generația mai tânără. A rezultat o confruntare pasionantă, solicitantă fizic, cu răsturnări și transferuri de inițiativă și de precizie.

Cîrstea, 29 de ani, locul 81 mondial, a avut 3-0 în primul set, un start lansat de meci, bazat pe lovituri precise și un ritm susținut. Cristian a avut însă o reacție pozitivă, pe care a explicat-o după partidă, în conferința de presă: „La 0-3 în primul set am zis: «Gata cu emoţiile». A fost un început dubios, dar la 0-3 m-am relaxat un pic şi mi-am spus că trebuie să pun în practică ce fac la antrenamente, să îmi fac jocul meu, că nu am venit să tremur pe teren”.

Stresul s-a topit și Jacqueline a jucat din ce în ce mai bine, ajudecându-și primul act cu 6-4.

Tot Sorana a pornit cu piciorul pe accelerator și în actul secund, distanțându-se la același 3-0. De data aceasta, a susținut mai bine avantajul. Chiar dacă a revenit Cristian și a egalat la 4, favorita numărul 5 a presat pe final și s-a impus cu 6-4.

„În setul al doilea am intrat un pic mai moale, cred că am fost un pic obosită după primul. A început și ea destul de bine”, a detaliat Jacqueline. În decisiv, ea a făcut break-ul repede, chiar în game-ul inaugural, apoi încă unul și a menținut distanța până la final, 6-2.

„Mă bucur că am deschis turneul cu o asemenea victorie. Am intrat foarte emoţionată, pentru că încă de la tragerea la sorţi, de când am aflat că voi juca împotriva unei românce, a fost un pic ciudat. E dificil pentru că ne ştim... dar am făcut un meci foarte bun şi mă bucur că am câştigat. A fost cea mai mare victorie a carierei mele, înseamnă foarte mult pentru mine”, a punctat Jacqueline. 

Mă pregătesc în fiecare zi pentru asemenea meciuri, sper să urmeze numai partide de genul ăsta, cu victorii cu tot

„Am jucat amândouă bine, nu se poate spune că una a jucat mai bine, iar alta a fost mai slabă. Meciul s-a jucat”Jacqueline Cristian

Nu a renunțat nicio secundă

Care a fost cheia meciului, din punctul ei de vedere? Tactica, atitudinea, spiritul de luptă? Jacqueline s-a gândit câteva secunde înainte de a răspunde, iar concluzia ei a sunat astfel: „Mi-am dorit foarte mult să câştig meciul, nu am renunţat nicio secundă. Chiar şi cu emoţii şi dureri, nu am renunţat nicio secundă. Am stat concentrată până la ultima minge, cred că asta a contat. Fizic încercam să îmi revin după toate raliurile alea... respiram de două ori şi o luam de la capăt. Dar mi-am dorit foarte mult victoria şi mă bucur că a venit”. 

Vezi și: 

FOTO Jaqueline Cristian, surpriză imensă la BRD Bucharest Open » Victorie cu Sorana Cîrstea după un set decisiv câștigat autoritar

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
485809194904413
Costel Tudor  •  16 Iulie 2019, 23:09

Îmi pare rău de Sorana , poate una din cele mai talentate tenismene , dar între viața mondena și viața sportiva , se pare ca Sorana a ales-o pe prima !!!

spinoza
spinoza  •  16 Iulie 2019, 21:31

Pe Carstea numai cine nu vrea n-o bate!

mutu57
mutu57  •  16 Iulie 2019, 20:55

Din pacate, Sorana nu a jucat nimic azi. In turul urmator, Cristian joaca impotriva lui Ribakina, care, la 20 de ani, are cateva rezultate frumoase (si 100 de locuri inaintea lui Cristian in clasament). Daca bate din nou Cristian, imi scot palaria. Pana atunci sa me iertati daca nu imi fac vise.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează