SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Ca şi în 2011, Monica Niculescu a ajuns în turul al 3-lea la Australian Open » Deja vu

Monica Niculescu va primi 56.000 de dolari pentru performanța obținută. FOTO Reuters
Monica Niculescu va primi 56.000 de dolari pentru performanța obținută. FOTO Reuters

Articol de - Publicat joi, 19 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2012 20:04

Românca a învins-o în turul al doilea pe Pauline Parmentier, cu 4-6, 6-4, 6-1, şi o va întîlni în runda următoare pe Caroline Wozniacki


Întîlnirile franceze s-au încheiat pentru Monica Niculescu. După Alize Cornet, românca a jucat ieri în turul al doilea tot cu o franţuzoaică, Pauline Parmentier. Deznodămîntul a fost acelaşi, victoria româncei şi tot în trei seturi. Monica a trecut de Pauline cu 4-6, 6-4, 6-1. Coincidenţele au fost numeroase, ca şi în primul meci de la Melbourne, Monica a pierdut primul set, dar a reuşit să revină şi să meargă mai departe. Mai mult, Pauline a purtat acelaşi tip de echipament, de la aceeaşi firmă la care a apelat şi Alize. Timpul petrecut pe teren a fost însă mai scurt, "doar" două ore şi cinci minute faţă de cele 3 ore şi 11 minute de la debut.

A fost un meci în care oportunităţile de break au fost multe. Monica a beneficiat de 15, în timp ce Pauline de 11, diferenţa făcîndu-se la cele transformate, 5 în dreptul franţuzoaicei şi 7 în dreptul româncei. Niculescu a fost jucătoarea mai atentă, aşa cum face în fiecare meci, ea s-a agăţat de tot ce a putut, de aceea, cînd s-a tras linia în dreptul ei au fost 24 de greşeli neforţate, în timp ce Parmentier a adunat 47. Aici a fost cheia ce a deschis uşa spre turul al treilea, pentru că la lovituri cîştigătoare franţuzoaica a reuşit 29, în timp ce Monica 14.

Hard-ul albastru de pe Terenul 2 şi soarele australian au fost de partea Monicăi şi de această dată. Ca şi în 2011, ea atinge turul al treilea la Melbourne. De aici însă începe greul, chiar dacă este favorită 31, Monica o va întîlni chiar pe Caroline Wozniacki, liderul mondial. Cele două nu s-au mai întîlnit din 2008, daneza avînd două victorii în faţa lui Niculescu. Coincidenţele s-au încheiat.

CARO, GOLFUL ŞI RORY
Wozniacki, adversara Monicăi din turul al treilea, a fost asaltă de întrebările ziariştilor despre prietenul său, irlandezul McIlroy

Caroline Wozniacki (FOTO JOS) a ajuns în turul al treilea după ce a învins-o pe Anna Tatişvili din Georgia cu 6-1, 7-6 (4), iar la conferinţa de presă de după meci întrebările despre partidă au fost puţine. Cele mai multe au făcut referire la relaţia pe care daneza o are cu golferul Rory McIlroy. Caro le-a răspuns fără probleme. "La golf e o atmosferă complet diferită. Totul e mai relaxat, e un sport pentru gentlemeni, oamenii se ajută atunci cînd sînt în competiţie unul cu altul. Nu e atît de uşor pe cît pare la televizor. Ţine mult de psihic, poate mai mult ca în tenis.", a spus Wozniacki. Ea a adăugat că a avut multe de învăţat de la prietenul ei. "Nu poţi face nimic ca să îndrepţi trecutul. Trebuie mereu să priveşti înainte, la următorul turneu. Dacă merge bine, e bine, dacă nu, urmează altul. Nu trebuie să te agăţi de ce s-a întîmplat", a subliniat ea. Caroline a recunoscut că uneori joacă şi ea golf, iar Rory tenis.

ŞTIRI AUSTRALIAN OPEN

Gîndaci la Melbourne
Serena a spus că la debutul său la Australian Open a vut parte de o seară horror pentru că mai mulţi gîndaci au intrat pe teren. Roger Federer a fost întrebat dacă a avut parte şi el de un asemenea tratament. "Nu cred. Am văzut unul. Poate ies la unu noaptea să se plimbe. Eu am vrut doar să fie scos de pe teren. La Doha erau mai mulţi. Un băiat de mingi l-a distrus, nu a vrut să-l ia în mînă, aşa cum a făcut o fetiţă cu o zi înainte", a spus  Roger. Elveţianul e în turul al treilea fără să fi jucat nici un minut ieri, pentru că adversarul său, Andreas Beck, s-a retras.

Controverse
David Nalbandian a părăsit ieri turneul de la Melborune, el fiind învins în turul al doilea de John Isner, într-un meci spectaculos, cu 4-6, 6-3, 2-6, 7-6(5),10-8.Controversa meciului s-a întîmplat la 8-8, pe serviciul lui Isner, la minge de break, cînd arbitrul Kader Nouni i-a refuzat un challenge pe motiv că a fost prea tîrziu cerut. "E ridicol ca la un astfel de turneu să fie astfel de arbitri. Ce e asta? Nu am înţeles deloc situaţia. Cum poţi să fii atît de prost într-un asemenea moment, la 8-8? Oricum, nu din această cauză am pierdut, dar a fost un moment urît", a spus argentinianul după meci.

Distrugătorul de rachete
Marcos Baghdatis a părăsit turneul de la Antipozi, dar a rămas în istoria zilei de ieri. Cipriotul a spart nu mai puţin de patru rachete în 25 de secunde, în timpul unei pauze din partida cu Stanislas Wawrinka. Chiar dacă a fost susţinut de foarte mulţi fani, Marcos nu a mai reuşit parcursul din 2006, cînd a ajuns pînă în finala de la Australian Open. El le-a spus la revedere australienilor încă din turul al doilea, după patru seturi, 7-6(3), 6-4, 5-7, 6-1.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează