SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Căldură infernală la Australian Open » Maria Şarapova a fost aproape să leşine, organizatorii au împărţit veste cu gheaţă

Monica Niculescu a purtat o vestă de gheață înaintea victoriei de ieri, foto: reuters
Monica Niculescu a purtat o vestă de gheață înaintea victoriei de ieri, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 16 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 16 ianuarie 2014 08:40

A treia favorită la Australian Open, rusoaica Maria Şarapova a avut de îndurat aproximativ 3 ore şi jumătate de căldură insuportabilă şi un set decisiv prelungit pînă la 10-8 pentru a se califica în turul III.

Jucătoarea italiană Karin Knapp s-a asigurat că rusoaica învingătoare la Melbourne în 2008 va trebui să se întrebuinţeze din plin pentru a trece mai departe.

Pe Rod Laver Arena, "Masha" a luat primul set, 6-3, dar l-a cedat pe al doilea la 4. A urmat o luptă cu soarele necruţător de la Antipozi, în condiţiile în care organizatorii nu au decis închiderea acoperişului arenelor principale decît tîrziu în setul decisiv.

"Pur şi simplu am simţit că o să leşin. Recuperarea va fi foarte importantă", a explicat Şarapova, cea care a fost nevoită să treacă peste dublele-greşeli cauzate de căldură. La conferinţa de presă, rusoaica a acuzat oficialii turneului: "Nimeni nu ne avertizează de ce este afară şi nici măcar nu ne trimite un mail".

Pe Hisense Arena, Jo Wilfried Tsonga a trecut de Thomaz Bellucci, în 3 seturi, scor 7-6 (6), 6-4, 6-4, dar a resimţit şi el temperatura ridicată. Talpa pantofilor sport purtaţi de francez a cedat, iar Tsonga a fost nevoit să îşi schimbe încălţămintea, în timp ce adversarul său brazilian a fost nevoit să ceară intervenţia medicului.

Termometrele au arătat în jur de 42.2 grade Celsius, iar organizatorii au fost obligaţi să amîne meciurile pînă în jurul orei 17:00, ora locală. Ieri, croatul Ivan Dodig a declarat că "mi-a fost frică că pot să mor pe teren", iar astăzi, adversara Simonei Halep, Varvara Lepchenko a cerut un timeout pentru a aduce medicul să-i maseze picioarele cu gheaţă!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
merace
merace  •  16 Ianuarie 2014, 17:48

Jucatorii se duc la turnee pentru premiile in bani si punctele de ranking. E dreptul lor sa se retraga daca li se pare ca nu pot face fata conditiilor de joc. Canicula nu e ceva controlabil. Unii s-au retras daca nu au facut fata. Cei care au ramas sa joace, sunt de admirat. E nesanatos, dar nu e obligatoriu sa joace la 42 grade.

theopalas
theopalas  •  16 Ianuarie 2014, 14:12

"Nimeni nu ne avertizează de ce este afară şi nici măcar nu ne trimite un mail". Dar tu traiesti pe sub pamant? Iti trebuie mail sa iti dai seama cat de cald e afara.

vladutz13
vladutz13  •  16 Ianuarie 2014, 11:24
Postat de bobinatul pe 16 Ianuarie 2014, 10:31

Aceeasi discutie an de an, oare de ce nu boicoteaza turneul? Sa faca asta 10-20 de jucatori si dupa aia sa vezi cum investesc in sali de tenis cu aer conditionat...

Crezi ca e asa de usor sa faci zeci de sali acoperite??? Presupun ca si-ar permite, dar ei nu vor asta. E prioritatea numarul 1 la Australian Open sa ramana un turneu "natural", nu vor acoperis, nu prea vor nici macar meciuri in nocturna. Pana la urma ii inteleg, traditia e importanta. Oricum, nu e in toti anii asa de cald... La nevoie s-ar putea muta turneul in februarie, martie... desi poate si in lunile alea temperaturile sunt la fel. E un Grand Slam, au optiuni daca chiar vor.,

Vezi toate comentariile (4)
Comentează