SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Calificări US Open: Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal! Buzărnescu, Jaqueline Cristian și Monica Niculescu au fost eliminate în ultimul tur

Gabriela Ruse / foto: Guliver/Getty Images
Gabriela Ruse / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 august 2021 22:00 / Actualizat vineri, 27 august 2021 22:13

Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal de la US Open, în timp ce Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu și Jaqueline Cristian au fost eliminate în ultimul tur al calificărilor de la Flushing Meadows.

În cel mai bun al carierei, în care a câștigat titlul de la Hamburg și a disputat finala de la Palermo, Gabriela Ruse se califică în premieră pe tabloul principal de la US Open. Azi, în ultima rundă a calificărilor, românca nu i-a dat nicio șansă italiencei Federica Di Sarra, pe care a învins-o categoric, scor 6-3, 6-0. 

În scurt timp, Ruse își va afla adversara din primul tur de la New York, un moment special pentru ea, care îi consolidează rezultatele bune din ultima perioadă. Va fi abia a treia prezență a Gabrielei pe tabloul unui turneu de Mare Șlem, performanță pe care a mai reușit-o la Wimbledon, în 2018 și 2019.

Din păcate, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu și Jaqueline Cristian au fost în această seară, ratând șansa de a accede pe tabloul principal de la New York. Mai jos sunt rezultatele complete:

  • Monica Niculescu (33 de ani, 216 WTA) - Dalma Galfi (23 de ani, 152 WTA) 1-6, 3-6;
  • Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 154 WTA) - Jamie Loeb (26 de ani, 194 WTA) 4-6, 6-7 (2);
  • Jaqueline Cristian (23 de anim 142 WTA) - Rebeka Masarova (22 de ani, 231 WTA) 6-2, 2-6, 4-6;
  • Gabriela Ruse (23 de ani, 108 WTA) - Federica Di Sarra 6-3, 6-0

Ediția din 2021 de la US Open este programată în intervalul 30 august - 12 septembrie.

Ion Țiriac o atenționează pe Simona Halep: „Nu vreau să fiu «Ion Gură de Aur», dar să se gândeacsă la asta în următoarele 6 luni!”
US OPEN
Ion Țiriac o atenționează pe Simona Halep: „Nu vreau să fiu «Ion Gură de Aur», dar să se gândeacsă la asta în următoarele 6 luni!”

Simona Halep, adversară dificilă în primul tur la US Open!

Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) o va înfrunta în primul tur de la US Open 2021 pe Camila Giorgi (29 de ani, 36 WTA), una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit.

Simona Halep va avea un test dificil în primul tur de la US Open. O va avea în față pe Camila Giorgi. Sportiva din Italia vine după cea mai mare performanță din carieră. În prima parte a lunii august a cucerit titlul pe hardul de la Montreal. Pe parcurs a eliminat sportive mult mai bine cotate, precum Elise Mertens, Petra Kvitova sau Karolina Pliskova.

Giorgi este o jucătoare incomodă pentru Halep. Lovește foarte puternic cu forehand-ul și produce multe lovituri câștigătoare. Simona se află pe același sfert de tablou cu Naomi Osaka și cu Elina Svitolina.

Există și emoții privind accidentarea survenită la Cincinnati. Simona a luat o scurtă pauză, iar la începutul acestei săptămâni a reluat pregătirea la New York. Intensitatea a fost una scăzută. Sportiva din România nu a forțat, apărând de fiecare dată cu un bandaj la picior.

Adversarele româncelor din primul tur de la US Open:

  • Simona Halep - Camila Giorgi (36 WTA)
  • Sorana Cîrstea (38 WTA) - Veronika Kudermetova (31 WTA)
  • Irina Begu (74 WTA) - Andrea Petkovic (66 WTA)
  • Ana Bogdan (106 WTA) - jucătoare venită din calificări

VIDEO Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”

Citește și alte știri din tenis:

Irina Begu continuă parcursul spectaculos de la Cleveland: s-a calificat în semifinalele turneului

Ghinion teribil pentru Simona Halep în primul tur la US Open! + Cu cine au picat Begu, Cîrstea și Bogdan

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
347655969058390
Ion Popescu  •  27 August 2021, 21:26

Felicitari pentru Gabriela Ruse care a invins cu 6-2, 6-0. Dupa trei victorii consecutive s-a calificat pe tabloul principal si a castigat deocamdata 72.000 $.

347655969058390
Ion Popescu  •  27 August 2021, 15:21

Succes la calificarea celor 4 romance pe tablou principal US Open. De asemenea urez succes lui Begu si Olaru la celelalte competitii din SUA.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează