SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ȚIRIAC TROPHY

Campion la a doua încercare » Guillermo García-López l-a învins pe Jiri Vesely și a cîștigat BRD Trophy 2015

Articol de , - Publicat luni, 27 aprilie 2015 00:00

Guillermo García-López, 31 de ani, a cucerit ieri titlul la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, după ce în 2013 disputase finala şi o pierduse în faţa cehului Lukas Rosol.

Şi de această dată ibericul a avut un adversar din Republica Cehă, pe tînărul Jiri Vesely, 21 de ani, pe care nu îl mai întîlnise însă pînă ieri într-un meci oficial. Spaniolul s-a impus la capătul a două ore şi 14 minute, 7-6 (5), 7-6 (11), la a şasea minge de meci pe care a avut-o.

Guillermo Garcia-Lopez, proaspăt campion la BRD Trophy: "Cînd faci lucrurile cum trebuie, vine şi recompensa"

Numărul 45 mondial la începutul săptămînii, el va urca de azi 14 poziţii, ajungînd pe 31. "A fost complicat pentru mine să închid partida, simţeam nervozitate, emoţii, dar după aceea am fost atît de fericit! E un turneu frumos, îmi place să vin aici, chiar am ales Bucureştiul în locul Barcelonei. Totul e pe gustul meu, terenurile, oamenii. Am avut o iubită româncă, acum am cucerit titlul, sînt legat de România!", a explicat García-López.

Spaniolul a condus cu 4-1 în primul act, dar s-a văzut egalat la 4 de un adversar care devenise extrem de agresiv, lovind mingea cu sete din interiorul terenului. Mai mult, Vesely a servit pentru set la 6-5, însă emoţiile l-au copleşit şi a greşit în momentele importante.

Experienţa superioară a lui Guillermo s-a văzut şi în tie-break, acolo unde cehul a avut mereu avantajul, dar pe final a cedat şi a greşit din nou.  Partea a doua a curs asemănător ca joc, ambii servind consistent, dar a sosit al doilea tie-break.

Un test dur al nervilor, pe parcursul căruia Vesely a avut două mingi de set, dar García-López a convertit a şasea şansă de meci! Este al doilea titlu al său din acest an, după Zagreb, şi al 5-lea în total.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează